GEBELİKTE EGZERSİZİN ÖNEMİ

GEBELİKTE EGZERSİZİN ÖNEMİ

Fizyoterapist Gül Sabahat Demirtaş gebelikte egzersizin önemi ve faydalarını anlattı.

Fizyoterapist Gül Sabahat Demirtaş gebelikte egzersizin önemi ve faydalarını anlattı.

gsd-001.jpg

Bazı anne adayları bebeğine zarar vereceği düşüncesi ile hamilelik döneminde spor yapmıyor hatta mümkün olduğunca az hareket ediyor. Ancak kontrollü bir şekilde yapılan spor, bebeğe zarar vermediği gibi anne adayına ise doğum ve sonrasında birçok fayda sağlıyor. Fizyoterapist Gül Sabahat Demirtaş hamilelik döneminde egzersiz yapmanın faydalarını anlattı.

Gebelik egzersizi nedir?

Fizyoterapist Gül Sabahat Demirtaş : Gebelik egzersizi gebelik döneminizde doktorunuzun onay vermesi ile birlikte plates, yoga veya sizin sorunlarınıza yönelik yapılan egzersizlerin tümüdür. Aslında 3. Ay yani 12. Haftadan itibaren başlanmasını söyleriz ama eğer kişi daha önceden aktif olarak spor yapıyor ise gebeliğini öğrendiği andan itibaren doktoru da müsaade ediyorsa ufak ufak egzersizler yapabilir?

Gebelikte yapılan egzersizlerin faydaları nelerdir?

Fizyoterapist Gül Sabahat Demirtaş: Özellikle gebelikte yapılan egzersizler kişinin genel sağlık durumunu korumaya yardımcı olur. Bebeğin ve annenin sağlıklı bir gebelik süreci geçirmesini sağlar. Bunun yanı sıra ödemi azaltır, gebelik ile beraber gelebilecek olan diyabet, tansiyon gibi semptonların azalmasına ve dengelenmesine yardımcı olur. Anne adayını kuvvetlendirerek hem doğuma hem de doğum sonrasına faydalı olur.

Gebelik egzersizlerinde ne zaman hangi egzersiz yapıl malıdır?

Fizyoterapist Gül Sabahat Demirtaş : Gebelik egzersizleri aylara göre değişebilir kişinin genel sağlık durumuna daha önceden egzersiz yapmış olmasına bağlı da değişir tabii ki. İlk başlarda daha hafif ve yüklenmeyi arttırarak devam eden egzersizler ile beraber gebeliğin ikinci trimesteri dediğimiz 3 – 6 ayları arasında biraz daha aktivite ve kuvvete yönelik çalışmalar yapılmalı ve son trimester yani 6- 9 aylar arasında biraz daha artık gevşemeye yönelik doğuma hazırlığa yönelik egzersizler çalışılabilir.

Gebelerin Yapacağı egzersizler neden farklı olmalıdır?

Fizyoterapist Gül Sabahat Demirtaş: Gebelerin yapacağı egzersizler diğer insanlardan farklı ve özel olmak durumunda. Doktorunun müsaade etmesi ile birlikte bu konuda eğitim almış bir fizyoterapist ile beraber egzersizler yapılmalıdır.

Fizyoterapist Gül Sabahat Demirtaş ‘ bizler Fizyomaris olarak gebeler ile beraber çalışıp sıkıntılarına yönelik egzersizler yapıyoruz bununla ilgili plates, yoga veya kişiye özel egzersiz uygulamaları yaptırıyoruz’ dedi.

www.fizyomaris.com

9244969d-50b3-498b-8a28-bc14324332ca-2925-00000195b163bc48-001.jpg70b5d18e-13a7-4865-b5e0-bb14da51d866-2925-00000195bb1a9f6d-001.jpgdscf3623.jpg

AYRINTILI VE DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN

İletişim : 0552 589 48 48

www.fizyomaris.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.