KAFA KARIŞTIRAN SEÇİM ÇALIŞMALARI

2023 Mayıs ayında yapılan Genel seçimlerin ardından 31 Mart ta yerel seçimlere doğru yaklaşırken adayların artık belli olduğu, seçim çalışmalarına başladığı şu günlerde akıllara gelen tek soru oyumuz kime ? oluyor.

Yerel seçimlerde adaylar belli, İYİ Parti adayı Marmaris'i 15 yıl CHP üyesi olarak yönetmiş Ali Acar, AK Parti- MHP den oluşan Cumhur ittifakının adayı turizmci ve Ralli sporcusu Serkan Yazıcı, CHP nin gençlik kollarından, meclis üyeliği, ilçe yönetimi dahil her kanadında görev almış Acar Ünlü, Emekli polis memuru Bağımsız aday Metin Güldüz, ve Sanatçı Tanla Söylemez TİP ten rakipleri ile sandık yarışına girecekler.

Cumhuriyet Halk Partisinin kalesi olmakla övünen Marmaris'te dengeler değişecek mi? Önceki tercih ve her mecrada 'ben 25 bin oy alarak seçildim' diyen başkanın talihsiz yönetiminin ardından sandıkta yine aynı sistem uygulanıp kale yıkılmasın diye oylar aynı partiye mi verilecek. Yalnız çok yakın çevresinden duyduklarımıza göre başkanın gizliden iktidar partisi adayını destekleyeceği ve çalışmalarına başladığı yönünde iddialar dolaşmaya başladı.

Ancak benim kişisel olarak merak ettiğim konu helallik isteyecek mi? Bir çok insanının hakkını yiyerek Haksız yere farklı illerden göreve getirip devlet memurluğu statüsüne getirdiği kişileri, yapılan ihaleleri, doğaya verilen zararlara yumulan gözleri, barınakta can çekişerek ölen canların hesabını verecek mi, yoksa her zaman ki rahat tavrı ile talihsizlikler peşimi bırakmadı ama ben iyi biriyim diyerek mi yetinecek?

Futbol takımı tutar gibi parti tutan vatandaşlar bu tutkularının fanatizme doğru gittiğini biliyor mu?

Son seçimlerde 73bin444 seçmeni olan Marmaris'te Yüzde 86.98 oranla 64 bin 374 kişi oy kullanmış bu oyların Bin305 i geçersiz sayılarak 63 bin 69 oy geçerli sayılmıştı. Yani oy veren yaklaşık 65 bin kişi ve tabii Mayıs ayının ardından 18 yaşını doldurmuş yüzlerce gencin eklendiğini de unutmayalım.

Adayların özellikleri sokaktaki vatandaşın onlar ile ilgili düşüncelerini röportajlar yaparak bildirmeye başlayacağız. Bakalım vatandaşların da kafası karışık mı yoksa oylarını kime vereceklerini biliyorlar mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum