HAYAT NASIL NORMALE DÖNECEK?

Hayat kolay kolay normale dönmeyecek. Yaşanan bu felaket hepimizin yaşam sevincini yok etti, yaşanan olay ve sonrası hepimizin canını acıttı, bizi hasta etti.

Ancaaaak, hiç mi dönmeyecek, bence dönecek elbet, nasıl mı dönecek? Her şey tersine döndüğünde dönecek. Şöyle ;

Bu binaları yapan, binanın sağlamlığına onay veren, imar affı denen saçma sapan kanunu uygulayan her kimler ise, istifa edip veya ettirilip cezalarını çektiklerinde.

TV' lerde cahil cahil konuşan akla, bilime, iyiliğe karşı her kim var ise ve özellikle dini kullanarak abuk subuk açıklamalar yapan, algı yaratan kişiler, her ne görevde ise bunların temizlenip, hiç yaşamamışlar gibi hayatımızdan silindiklerinde.

Başta deprem bölgesi olan yerler olmak üzere, aklı selim siyasiler, bilim adamları, mühendisler acil olarak bir araya gelip, yapılması gerekenleri vakit kaybetmeden yapmaya başladıklarında.

Hangi konu ve konumda olursa olsun, o konuda diploması olan, eğitimli, namuslu, aydın insanlar olup, torpil ile işe girmeler bitip, her şey kuralına göre yapıldığında.

Güvenini kaybetmiş kurumların başına yeniden namuslu, sevilen, güvenilir, aydın insanların gelip, bizlerin güvenlerini kazanıp, bize yeniden umut olduklarında.

Diyanetin başına gerçek din bilgisi olan, mütevazi, araştırmacı, neyi ne zaman konuşacağını bilen, ahlak ve bilim dışı açıklamalar yapmayan insanlar geldiğinde.

Kısaca Mustafa Kemal Atatürk' ü örnek alan, onun gittiği yoldan ilerleyen, kendini değil, halkını, milletini düşünen bir lider ve çalışma arkadaşları geldiğinde hayat yeniden normale dönecek.

Bu insanlar var mı, var. Hem de bu güzel, zeki, demokratik, namuslu, bilgili insanlardan yeteri kadar var, çok şükür. Yeter ki, biz bu insanların kıymetini bilelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.