Marmaris'in en genç Muhabiri

MARMARİS’İN EN GENÇ MUHABİRİ HER ZAMAN SAHADA
13 Temmuz 2001 tarihinde Mersin’in Akdeniz İlçesinde doğdum. Aslen Diyarbakırlı olup 2 çocuklu memur bir ailenin kızıyım. Lise eğitimimin ilk 3 senesini Mersin Atatürk Anadolu Lisesinde tamamlayıp 1 senesini ise Kavram Koleji’nde tamamlamış bulunmaktayım.
Yükseköğrenimime 2021 senesinde Bitlis Eren Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde başladım, kişisel kararlarım doğrultusunda 2022 senesinden bu yana yükseköğrenimime Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde devam etmekteyim. Üniversitenin henüz 2.cı sınıfında iken mesleğe atılma serüvenim başladı.
2022 senesinin Ocak – Mayıs aylarında Almanya bazlı bir firmada PR Danışmanlığı yaptım, ardından çalışma dönemine bir süre verdim, yine 2022’nin Temmuz ayında yerel bir radyoda sunuculuk yapmaya başladım. Çalışma hayatımın yanı sıra aynı zamanda okuluna devam ediyor ve gayet başarılı öğrenciyim…
Şimdi ise hedeflerime adım adım tırmandığım bu yolda Marmaris Haber. Net’in gururla en genç muhabiri olarak çalışma hayatıma devam ediyorum. Ekip arkadaşlarımı çok seviyorum, onlar benim için hep bir şans derim kendi kendime. Ailemden uzakta yaşadığım için zaman zaman pes edişlerim oluyor elbet; her şeyi, tüm başarılarımı geride bırakıp ailemin yanına bir çırpıda dönmek geliyor içimden işte o zaman diyorum ki benim Marmaris’te de bir ailem var. Onlar benim için birer çalışma arkadaşları değil ailemden biri gibi…
“Yaklaşık 1.5 senedir Marmaris’te yaşıyorum. Mezun olduktan sonra büyükşehirlere gitme planım olsa da dönüp dolaşıp tekrar Marmaris’e geleceğim.”
Benim küçüklükten itibaren ekran karşısında olma hayallerim vardı; yolum ne kadar inişli çıkışlı olsa da pes etmedim, hayallerimi hayata geçirmek için hep çabaladım. Eminim ki bir gün arkama dönüp baktığımda en doğru kararlarımdan biri oluğunu göreceğim, ne çok iyi ki diyeceğim, ne çok gurur duyacak anılarım olmuş diyeceğim. Bir kadın olarak okuyup mesleğini eline almanın ne kadar önemli bir olgu olduğunu tüm hemcinslerim bilsin, farkında olsun istiyorum. Hiçbir şey eğitimden ödün verilecek kadar önemli değil, her şeyin yeri ve zamanı var. Tamamlanması gereken ilk şey eğitim, eğitim, eğitim…”
Mesleğim ve okulum doğrultusunda başarılar hep benimle olsun, Fulya Öztürk’ü kendime hep idol olarak gördüm. Onun doğrularından devam edip, ben de başarılarımla anılacağım.
“İŞİNİ SEV, KENDİNİ SEV”
Benim hayatta bir ilkem vardır “İşini sev, kendini sev. Kaliteli ol. Yanlışların elbette olacak, üzerinde takılıp kalma. Doğru insanların yanında kal, hatan yoksa üzülme. Gideni sorgulama, bırak gitsin. Seni mutlu eden ve koşulsuz sevenlerinin yanından ayrılma. Bolca gül, eğlen, kahkaha at evet bunca kötü insana rağmen. Güçlü dur, hanımefendilik bir kadına yakışan en güzel şey. Teşekkürü dilinden eksik etme, çalış çok çalış. Sonra tevekkül et otur ve olacakları izle…”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum