MARMARİSLİLER 'BİR ANARŞİSTİN KAZA İLE ÖLÜMÜ' OYUNUNA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

MARMARİSLİLER 'BİR ANARŞİSTİN KAZA İLE ÖLÜMÜ' OYUNUNA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Koronavirüs pandemisi ile getirilen kısıtlamaların normale dönmesinin ardından sosyal aktiviteler de Marmaris'te yaşanmaya başladı. Ankara sanat tiyatrosunun en sevilen oyunlarından biri olan 'BİR ANARŞİSTİN KAZA İLE ÖLÜMÜ' çok sevildi.

bao1.jpg

Marmaris Armutalan Kültür Merkezinde 30 Mart Çarşamba akşamı saat 20.30 da başlayan 2 perdelik oyun 600 kişilik Tarık Akan sahnesinde sergilendi. Ankara Sanat Tiyatrosu’ndan Hakan Güven’in yönettiği oyunun kadrosunda Mahir İpek, Mehmet Ulusoy, Yıldırım Şimşek, Çağlar Deniz, Velican Demirel ve Hazal Pekgöz gibi ünlü isimler bulunuyor. Nobel edebiyat ödüllü Dario Fo tarafından yazılan ve Türkçeye ünlü tiyatro sanatçısı Füsun Demirel tarafından çevrilen oyun, 1969'da Milano’da geçiyor. Bir patlama sonrası yakalanan bir anarşistin polis merkezinde pencereden atlamasının ardından başlayan olaylar silsilesi ile başlayan oyunda “akıllı bir deli” sorgulanmak üzere getirilince işler daha da karışır. Oyunlarında her zaman yaşanmış olayları anlatan “tiyatro karikatürcüsü” Dario Fo, yine yaşanan bir olayı oyunlaştırırken; dramatik sorgu sahnelerinden, kara bir komedi yaratan oyunda Marmarisli izleyiciler çok kez sahneleri alkış yağmuruna tuttular.

Oyunu izleyen Marmaris yaşayanlarından Volkan Demir ‘’ 2 yıl aradan sonra Marmaris’e bir tiyatro gelmesi, böyle başarılı bir sergilenmesi bizleri çok mutlu etti. Çok güzeldi, bu oyunun buraya gelmesine vesile olanlara çok teşekkür ediyorum ‘’ dedi.

Ankara Sanat Tiyatrosu bünyesinde sahnelenen ‘bir anarşistin kaza sonucu ölümü ‘’ oyununu Marmaris’e getiren Organizasyon firması yetkilisi Yasin Efebey ‘’ öncelikle tüm ekip arkadaşlarım adına Marmaris’e teşekkür ediyoruz. Marmaris seyircisinin bu tarz oyunlara gerçekten çok açık ve talepkar olduklarını gördük. Marmaris’e geç geldiğimiz için biraz üzüldük ama bundan sonra sık sık yeni oyunlar ile Marmarislileri buluşturacağımızdan emin olabilirsiniz ‘’ dedi.

Oyunun başrollerinden biri olan birçok dizi ve sinema filmlerinden tanınan Mahir İpek ‘’ 20 yıl aradan sonra ilk defa Marmaris’e oyun için geldik. Ben Marmaris’i çok seviyorum. Daha önceleri tabii ki gelmişliğim var tanıdıklarım sevdiğim insanlar yaşıyor Marmaris’te. Marmaris’in seyircisinin bu kadar ilgili olması bizi çok mutlu etti çok keyif aldık. Yeni çıkardığımız tüm oyunları Marmaris’te mutlaka sergilemek için geleceğiz tekrar ‘’ şeklinde konuştu ve yangından sonraki halini görmemek için gözlerini kapattığını ve yanan ormanların çok daha yeşil olacağını umut ettiğini belirtti.

Sevilen usta oyuncu Mehmet Ulusoy '' Marmaris'i çok seviyoruz, bugün seyirci bize uzun zamandır kapalı olan perdelerin ardından çok güzel umutlar verdi. Her yeni oyunda mutlaka geleceğiz '' dedi.

600 kişilik salonda 500 seyircinin izlediği oyunun bitiminde seyirciler oyuncuları ayakta alkışlayarak çiçek takdim ettiler. Sahne dekorları toplanırken oyuncuların hayranları fotoğraf çektirmek için sıraya girdiler.

Oyuncular hayranları ile fotoğraf çektirdikten sonra 31 Mart akşamı Bodrum’da oynayacakları oyun için Marmaris’ten yola çıktılar.

bao3.jpgbao4.jpgbao5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.