MARMARA DENİZİ’NDE BATAN GEMİNİN YERİ BELİRLENDİ

MARMARA DENİZİ’NDE BATAN GEMİNİN YERİ BELİRLENDİ

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 69 metre boyundaki kargo gemisinin yeri tespit edildi.

Marmara Denizi Badalan Limanı'ndan 1250 ton mermer tozu yüküyle 14 Şubat akşam saat 20.30'da ayrılan ve dün sabah saat 06.20'de sularında Karacabey ilçesinin kuzeyinde kıyıya yaklaşık 4 mil uzaklıkta battığı ihbarının alındığını “Batuhan A” isimli kargo gemisinin yeri tespit edildi.

"Enkaz görüntüsünün gemiye ait olup olmadığının teyidi için dalış planlaması yapılacak"
Batuhan A isimli 69 metre boyundaki genel kargo gemisi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait KEGM-6 ve KIYEM-4 hızlı tahlisiye botlarının olay yerine ivedilikle yönlendirildiği öğrenildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, "Enkaz görüntüsünün gemiye ait olup olmadığının teyidi için dalış planlaması yapılacak" açıklaması yaptı.

Karacabey İlçesinde geminin battığı bölgede dalgaların boyu yaklaşık 3 metreye yaklaşırken, gemi battığında 51 metre derinlikte rastlandığı ifade edildi.

69 metre boyunda ve 6 kişilik mürettabatı bulunduğu gemi için Sahil Güvenlik Komutanlığının Mudanya ilçesindeki yerleşkesinde çalışmaları koordine ettiğini dile getirdi.

S.Muhabir: Fulya Aybat

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.