Güneş tutulmasının burçlara olan etkisi

Güneş tutulmasının burçlara olan etkisi

Astroloji uzmanı Işıl Yıkılmaz Koç burcunda güneş tutulması’nı yorumluyor

KOÇ BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI 08.04.2024 Saat: 21:20:49 Koç burcunun 19. derecesinde gerçekleşecek Güneş tutulması ve eşlik eden Merkür'ün retro hareketi ile Şiron'un etkisi, hayatlarımızı kökten değiştirecek bir dönemin işaretçileri olarak karşımıza çıkıyor. Bu kez, dönüşümün odağındaki kişi kendimiz olacağız. Bugüne kadar, genellikle başkalarının beklentileri ve onların sevgisiyle kendimizi tanımlamaya çalıştık. Mükemmel olmak için çabaladık, başkalarını mutlu etmek için kendimizden vazgeçtik. Şimdi bir an için durup düşünmeye ne dersin? Hayatın yoğunluğu arasında kendimizi kaybetmeye başlıyoruz çoğu zaman. Biraz geriye çekilip hayatını gözden geçirmek, belki de iyi gelebilir. Şimdiye kadar neler için mücadele ettin? Hangi sorunlarla başa çıkmak için didindin, ve en önemlisi, bu çaba seni nereye götürdü? Belki de anlıyorsun artık, bu koşturmacanın altında yatan asıl neden neymiş. Hepimiz mutlu olmak, sevilmek ve değer görmek isteriz. Peki, bunları dışarıdan mı alıyoruz? Belki de fark etmişsindir, asıl olanın senin içindeki sevgi ve değer olduğunu. Bu gerçeği kabul etmek bazen zor olabilir, değil mi? Yıllarca dışarıda aradık ama cevap her zaman içimizdeydi. Artık bunu anladığını düşünüyor musun? Boşuna uğraşmanın, çırpınmanın. Koç burcunda gerçekleşen Güneş tutulması bize şunu söylüyor: "Haydi, tüm cesaretinle ve gücünle hayatını tekrar tasarla." Bu tutulma bize cesaret veriyor, bizi yeniden doğuşun yöneticisi olarak görüyor. Şimdi, geçmişin zincirlerinden kurtulmanın ve kendi yolunu çizmenin zamanı geldi. Artık "ben" demenin zamanı geldi. Kendimizi yeniden keşfetmeli, kendimizi yeniden inşa etmeli ve kendi yolumuzu çizmeliyiz. Evet, belki geçmişte yaralar aldık, ama bu yaralar bizi güçlü kıldı. Şimdi, bu gücü kullanma zamanı geldi anlamsız olduğunu görüyor musun? Şimdi cesaretini toplamanın zamanı geldi. Yüreğindeki yaraları göz önünde bulundurarak bile, artık kendin için savaşmanın önemini anlıyorsun. Cesaretini topla ve kendi farkındalığının yolunu bul. Kendin için yaşamaya başla. Belki de uzun süredir aradığın şeyin, eksik olan parçanın sen olduğunu fark ettin. Şimdi, hayatının geri kalanını bu parçayı yerine koymak için mükemmel bir fırsat olarak görüyorsun. Unutma, farkındalık sadece düşünmekle değil, hissetmekle de ilgilidir. Kendini hisset, iç sesini dinle ve kendin için adım at.

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ: Yeni Bir Aşk, Yeni Bir İş, Yeni Bir Sen! Bu dönem tamamen kendini değiştiriyorsun. Bir zamanlar mücadele ettiğin fakat sana katkısı olmayan her şeyden vazgeçiyorsun. Kendine ve hedeflerine odaklanacaksın. Tamamen hayatını baştan yatıracak heyecana sahipsin. Yeni girişimler, yeni ilişkiler, yeni arkadaşlar, yeni bir görünüm, yeni yaşam tarzı ve yeni bir ev. Ama unutma, seni sen yapanlarla daha güzelsin.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA: Bu dönemde, cesaretle geçmişin izlerini silip, kalbini şifalandırıyorsun. İçindeki kaygılar, bilinçaltı travmalar ve korkularla yüzleşmek için kararlı bir adım atıyorsun. Artık aynı acıları tekrar yaşamaktan değil, geçmişin derslerinden güç alıyorsun. Bu cesaret, hayatını yeniden inşa etme gücünü ortaya çıkarıyor çünkü korkuları aşma azmin ve kararlılığına sahipsin. Şimdi, yalnızca kendi potansiyelin için hem maddi hem de manevi olarak, büyük bir yeniden doğuşa adım atıyorsun. İlk olarak iç dünyandaki şifalanma süreciyle başlayıp, ardından yaratıcı gücünü ortaya çıkararak bu dönüşümü sağlıyorsun.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER: Son dönemlerde arkadaşlıklarını sorguluyor olabilirsin. Çünkü istediğin şey, daha verimli ve katkı dolu arkadaşlıklar. Birlikte projeler üretebileceğiniz, sosyal faaliyetlerde bulanacağınız bir çevrenin senin hayat felsefene daha entelektüel bir bakış açısı getireceğini biliyorsun ve bu konuda cesur adımlar atmaya çok hazırsın.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ: Bu dönemde kariyerin ve hayattaki en büyük amacın için şimdiye kadar neler yapmadığını sorgulayacaksın. Çünkü ailen ve çevren için kendi hedeflerini o kadar çok erteledin ki! Artık her iki yönünü dengelemelisin ve hayatına, kariyerine ve hedeflerine daha çok odaklanmalısın. Bırak kırılan kırılsın, üzülen üzülsün. Sen başkaları için hayallerinden her vazgeçtiğinde daha çok üzülen olmadın mı?

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN: Bu dönemde hayatın için planlar yapma kararı alıyorsun. Şimdiye kadar ne yaptıysan istediğin gibi olmadı gidişat. Fakat inancını kaybetme çünkü inancın seni yepyeni başlangıçlara yönlendirecek. Kendi yeteneklerini keşfettikçe daha çok mutlu olacağın farklı bir perspektiften bakacaksın hayata. Yenilikten korkmadan yeniliklere doğru yol alma zamanın.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK: Bu dönemde detaylara değil, büyük resme bakmayı öğreneceksin. Yeniden inşa edeceksin hayatını ve kaderini. Yaşadığın kayıplar aslında sana bambaşka kazançlar getirecek çünkü evrilmeni ve öğrenmeni sağladı. Yeni bakış açıların, yeni kararlar almanın zor olmadığını fark edeceksin. Artık hayatın akışında dimdik duracak güçte ve farklı bir bakış açısında evriliyorsun.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ: Bu dönemde ilişkilerindeki kişilerin hayatlarını mükemmelleştirmeye çalışmak yerine, onları kendine bir ayna yapacak ve kendin için yapman gerekenleri göreceksin. Kimleri kendinden daha büyük yaptın ve daha büyük yaptın? Çevrendeki insanlardan görmek istediğin değer ve sevgiyi beklemek yerine, asıl bu sevgiyi kendine senin verebileceğini fark edeceksin.

AKREP VE YÜKSELEN AKREP: Bu dönemde günlük rutinlerinle ilgili değişiklik yapmak isteyeceksin. İş hayatın, sağlığın, beslenme şeklin. Asıl ihtiyacın olanın değişim olduğunu fark edecek ve rutinlerini değiştirmek için cesur adımlar atacaksın. Şimdi sabit ve dar bakış açısıyla değil, daha esnek ve daha detaylı düşünecek, sağlığını ön plana alacaksın.

YAY VE YÜKSELEN YAY: Bu dönem içindeki çocuğun isteklerini hissedeceksin. Dünyalık arzulara sınırsızca sahip olmak, keşfetmek yerine, daha çok seni mutlu edecek, aşkı sevgiyi yaşayacağın duygulara yöneleceksin. Hayatını daha eğlenceli hale getirecek daha güçlü organizasyonlar yapacak, sabırla ve ciddiyetle tüm takdirleri toplamak için içindeki çocuğu büyüteceksin.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK: Bu dönemde daha çok aile konuları ile ilgileneceksin. Ailenin sorumluluğunu almak, onların güvenini sağlamak isteyebilirsin. Ama bunu yaparken, senin de bir hayatın olduğunu, istek ve arzuların olduğunu unutmamalısın. Hayat dengeden ibarettir ve sen bu dengeyi kurmayı öğrenmelisin. Evine ve ailene sağlıkla katkı olmak için önce kendini mutlu etmen önemli. Kendini görmezden gelme.

KOVA VE YÜKSELEN KOVA: Bu dönemde çevrendeki arkadaşların, kardeşlerinle iletişiminde seni zorlayan zamanlar yaşayabilirsin. Bu durum seni inceltmesin çünkü herkesin kendince bir bakış açısı var, unutma! Kimsenin söylemleri ve fikirleri senin kim olduğunu değiştirmez. Sen de asla kendin olmaktan, düşüncelerinden vazgeçmemelisin. Bu dönemde anlamayı ve anlatmayı öğreniyorsun.

BALIK VE YÜKSELEN BALIK: Bu dönemde kendine odaklanıyorsun. Şimdiye kadar çevrenin seni nasıl gördüğü, ne düşündüğü çok önemliydi. Maddi ve manevi anlamda güçlü görünmek istemen de bu yüzdendi. Şimdi tamamen bu enerjini kendine çeviriyorsun. Her şeyi kendi öz sevgin, öz kaynakların için yapacaksın. Kendine olan saygın, özgüvenin ve maddi kazançların bu dönem daha çok artıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.