BARLAR SOKAĞINA EĞLENMEYE GELENLER MÜZİK KISITLAMASINA İSYAN ETTİLER

BARLAR SOKAĞINA EĞLENMEYE GELENLER MÜZİK KISITLAMASINA İSYAN ETTİLER

Barlar sokağında eğlence sokaklara taştı. Bayramın ilk gününe mahsus saat 01.00 e kadar süren müzik ile eğlenen yerli ve yabancı turistler ile işletmeciler isyan etti.

Denizi, doğası ve muhteşem havası ile gözde turizm kentlerinden olan Marmaris’te eğlence sektörü de bir marka olarak geçiyordu. Türkiye’de sadece Marmaris’te 300 metre uzunlukta, 90 sıralı disko, bar ve gece kulübüyle ilk ve tek olan Barlar Sokağı bayramın ilk günü eğlenmeye çıkan yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oldu. Gece 01.00 de biten müzik yayın saati işletmecileri ve eğlenmeye gelenleri isyan ettirdi.

Pandemi’den önce sabah saatlerine kadar eğlencenin sürdüğü Barlar sokağında Disko işletmecisi Şahin Akyol ‘zaten pandemi ile 2 yıl kapalı kaldık zor dönemlerden geçtik, normalleşme sürecine girdik, pandemi kısıtlamaları kalktı ama müzik saati kalkmadı. Bu güne mahsus sadece 1 saat tolerans tanıdılar, insanların tam eğlenceye çıkacağı zaman polisler, emniyet güçleri gelip kapattırıyorlar. Burası turizm kenti turizmden para kazanıyoruz benim işletmem de 65 kişi çalışıyor ve biz sadece 4 ay iş yapabiliyoruz. Saatler konusunda gerçekten çok mağduruz ‘’ diyerek yetkililerden yardım istedi.

Barlar sokağında arkadaşları ile eğlenmeye çıkan Hakan Kutlay ‘’ Türkiye’nin her yerinde açık bi tek Marmaris’te yasak, arkadaşlarım farklı yerlerden paylaşımlar yapıyor sabah 6 ya kadar eğleniyorlar Antalya’da Alanya’da her yerde müzik var Marmaris’te yok. Marmaris ile ne zorları var anlamıyorum ‘’ şeklinde konuşarak müzik saatlerinin uzatılmasını istedi.

Marmaris’e tatile gelen İngiliz, Jordan Chothay ‘ bize saat 3 e kadar eğlence var demişlerdi ancak 1 de bitti, bizler parti yapmak eğlenmek istiyoruz ‘’ dedi.

Marmaris’in simgelerinden olan Barlar sokağında eğlence mekanı işletmecisi Mesut Yenigün kapanma saatlerinin zaten iki yıldır kapalı olan mekanlarını zarara uğrattığını belirterek ‘’ yetkililerden bir anlayış bir düzeltme bekliyoruz, bizi de görsünler bizi de dinlesinler. Bütün sektörler kendini toplamaya başladı sadece biz Marmaris’te kendimizi toparlayamıyoruz. 1 buçuk saat iş yapıyoruz insanlar ancak 10 buçukta geliyorlar yemekten anca hızlı hızlı yiyip kalkıyorlar eğlenemiyorlar. Bu durumlar için yetkililerden anlayış bekliyoruz gereken düzenlemeleri yapacaklarını umuyoruz ‘’ dedi.

dsc08038.jpgdsc08042.jpgdsc08062.jpgdsc08055.jpg

İngiltere’nin Essex şehrinden gelen Laureen ve Clara isimli iki kız arkadaş ülkelerinde her şeyin normale döndüğünü söyleyerek ‘’ biz buraya eğlenmek için geldik para harcıyoruz, biz buraya geldik neden saat 1 de otele dönmek için mi ? Essex’te sabaha kadar eğlence var, burada da eğlenmek istiyoruz Marmaris’i çok seviyoruz lütfen müziği uzatın ‘’ şeklinde konuştular.

Aydın ve İzmir’den tatile gelen yerli turistler ise ‘ biz sadece müzik ve eğlence istiyoruz, bu saatte değil daha geç saatlerde bitsin istiyoruz, yaz geldi eğlenmek istiyoruz’, ‘ bizler genciz ekonominin kötü olduğunun farkındayız çok para harcıyoruz ama genciz eğlenmek, gezmek görmek istiyoruz lütfen bizim sesimizi duyun ‘ şeklinde konuşarak müzik saatlerindeki kısıtlamaların kalkmasını istediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.