AJDA PEKKAN'DAN BODRUM'DA ANLAMLI ZİYARET

AJDA PEKKAN'DAN BODRUM'DA ANLAMLI ZİYARET

Sokak hayvanlarına olan ilgisiyle bilinen ünlü şarkıcı Ajda Pekkan Torba Geçici Hayvan Bakımevini ziyaret etti.


Ziyarete Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan yardımcısı Ummuhan Yurt, Veteriner Hizmetleri Müdürü Engin Doğan, Kent Konseyi Hayvanlarının Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu Temsilcisi İnci Kutay, gönüllüler ve belediye personelleri katılım sağladı.

GÖRMEZLİKTEN GELMEK VİCDANSIZLIKTIR
Ziyaret sonrası soruları yanıtlayan Pekkan "Sokak hayvanlarının sahiplenilmesi lazım. Sokaktakileri görmek gerek, görmezlikten gelmek vicdansızlıktır. Onlara yardım etmezsek hiçbir şey yapamıyorlar" dedi.

İlk olarak yavru köpeklerin olduğu bölümü gezen Pekkan, sonrasında yaralı ve hasta sokak hayvanlarının tedavilerinin gerçekleştiği üniteyi ziyaret etti. Ardından kedilerin ve yasaklı ırkların bulunduğu ve bakımlarının yapıldığı alanları inceledi.

Ajda Pekkan, Bodrum Belediyesi’nin hem kültür ve sanat anlamında hem de sokak hayvanları konusunda yaptığı çalışmalarını beğendiğini ifade ederek "Bodrum Belediyesi çok büyük reformistler yapıyor. Sanata çok değer verdiği için biz de sanatçı olarak destek vermek istiyoruz. Bundan sonra hep birlikte ilerleyelim ben de Bodrum’a yeni yeni alışıyorum. Daha çok yerleşik olmak istiyorum. Elim kolum hep buralarda olacak. Sokak hayvanlarının sahiplenilmesi lazım. Sokaktakileri de korumak lazım. Görmemezlikten gelmek çok büyük bir vicdansızlıktır. Ben insanoğluna yakıştıramıyorum. Çocuklara da eğitim vermek lazım. Çocuklar oyuncak gözüyle görüyorlar. Onların da bir canı var, onlar sevgi istiyorlar. Aç oldukları zaman kimseyi ısırdıklarını görüyor musunuz? Hayır. Bu diğer hayvanlar için de geçerli. Onlara yardım etmezsek hiçbir şey yapamıyorlar. Eğer sahiplenilmiyorsa onları kısırlaştıralım. Caddelere salmayalım onlar korumasız. İnsanlar çocukları çok seviyorlar ben en başta bebekleri çok seviyorum. Aksilikler olmazsa bundan sonra hep beraber çok güzel ilerleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Aras Barınağımızı hep beraber tekrar inşa edeceğiz. Burada bütün hayvanseverleri bir araya toplayarak hem burası hem Turgutreis’teki Rehabilitasyon Merkezimizde yenileme yapacağız. Onlar çok iyi şartlarda burada zaman geçirecekler ve tedavi edilecekler. Sahipsiz hayvanlarımızın yeri barınaklar değil. Onlar doğal ortamlarında yaşamak üzere yasalarla da korunuyorlar. Onların yeri doğal ortamlarıdır. Sahipsiz hayvanlarımızı kısırlaştıracağız. Onların popülasyonunu kontrol altında tutacağız.”

Merkezde yapılan çalışmalar ile ilgili detaylı bilgiler alan Süperstar, rehabilitasyon görevlilerine, Başkan Aras'a ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

whatsapp-image-2023-09-03-at-11-07-56-1.jpeg

whatsapp-image-2023-09-03-at-11-07-56.jpeg

S.MUHABİR: FULYA AYBAT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.