2023 YILINDA HAYATINI KAYBEDEN ÜNLÜLER

2023 YILINDA HAYATINI KAYBEDEN ÜNLÜLER

2023'de sanat dünyasından pek çok usta ismi hayata veda etti.

whatsapp-gorsel-2023-12-10-saat-09-56-03-9d7e6a5d.jpg

Burhan Çaçan
"Çakmak Çakmağa Geldik", "Ayaz Geceler" ve "Neden Geldim İstanbul'a" adlı eserlerin de aralarında olduğu çok sayıda unutulmaz albüme imza atan Türk halk müziği sanatçısı ve oyuncu Burhan Çaçan, 12 Ocak 2023’te 63 yaşında vefat etti.

KAZIM AKŞAR
İngiltere'deki National Theatre'da "The Winter's Tale", "The Tempest" ve "Cymbeline" adlı oyunlarda yardımcı oyuncu olarak yer alan, Devlet Tiyatrolarında da 1979'da oyuncu olarak çalışmaya başlayan tiyatrocu Akşar, Mafya dizilerinin bir hayli tanıdık yüzüydü. 28 Şubat'ta vefat etti.

NURİ SESİGÜZEL
"Kore Dağlarında Kar Bölük Bölük" adlı ilk 45'liğini çıkardıktan sonra Ankara Radyosu ile sesini tüm Türkiye'ye duyuran sanatçı, "Sarı Sabahlık", "Ağlayan Gözlerim" ve "Saç Beyaz Oldu" türküleriyle şöhret kazanan Ses sanatçısı ve oyuncu Nuri Sesigüzel, 20 Mayıs'ta tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında hayata veda etti

ÖZKAN UĞUR
Müzik dünyasında birçok ismin albümlerinde vokallerde yer alan Özkan Uğur, sinema ve dizi sektöründe oyunculuğuyla da dikkati çeken bir sanatçıydı. MFÖ grubunun üyesi ünlü müzisyen, bas gitarist ve oyuncu Özkan Uğur, 8 Temmuz'da Acıbadem hastanesinde 70 yaşında hayata gözlerini yumdu.


ERKİN KORAY
Anadolu rock müziğinin öncülerinden Koray, Kanada'nın Toronto kentinde kaldırıldığı hastanede 7 Ağustos'ta vefat etti. 82 yaşında hayatını kaybeden sanatçı "İlla Ki", "Deli Kadın", "Tek Başına", "Öyle Bir Geçer Zaman Ki", "Arapsaçı", "Fesupanallah", "Şaşkın", "Sevince" ve "Yalnızlar Rıhtımı" gibi besteleriyle rock müzik dünyasında iz bıraktı.

METİN UCA
Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken yaşadığı rahatsızlığın ardından trafik kazası geçiren ve şah damarlarının tıkalı olduğu ortaya çıkan televizyon programcısı, tiyatrocu ve sunucu Metin Uca, 17 Kasım 2023’te kurtarılamayarak 62 yaşında hayata gözlerini yumdu.

CAN GÜRZAP
Tiyatro, sinema ve dizi oyunculuğunun yanı sıra yazar, eğitmen olan Can Gürzap, 1 Aralık'ta 79 yaşında vefat etti.

KÖKSAL ENGÜR
Köksal Engür, seslendirme sanatçısı, sinema ve dizisi oyuncusuydu. Engür 77 yaşında hayatını kaybetti.

TANJU TUNCEL
Yeşilçam'da sayısız filmde rol alan Türk sinemasının tanınmış, usta isimlerinden Tanju Tuncel 15 Temmuz'da hayatını kaybetti. 83 yaşında vefat eden ünlü isim sayısız film ve dizide rol aldı.

RANA CABBAR
Aşk-ı Memnu", "Yaprak Dökümü", "Pars Narkoterör", "Kadın" ve "Hercai" adlı dizilerde canlandırdığı unutulmaz rollerle tanınan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Rana Cabbar 20 Nisan 2023’te 78 yaşında hayata veda etti.

SEDA FETTAHOĞLU
Sihirli Annem ve Çocuklar Duymasın dizilerinde adından söz ettiren tiyatro oyuncusu Seda Fettahoğlu tiyatronun yanında seslendirme de yapıyordu. Fettahoğlu kariyeri süresince İstanbul Şehir Tiyatroları'nda birçok oyunda rol aldı. Vefatı ile sanat camiasını hüzne boğan Fettahoğlu, 44 yaşında aramızdan ayrıldı.

MEHMET ULAY
Bir süredir akciğer kanseri ile mücadele eden ünlü tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Mehmet
Ulay, 5 Eylül 2023’te 81 yaşında vefat etti.

YILMAZ GRUDA
Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yılmaz Gruda yakalandığı virüs sonrası böbrek yetmezliği ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle bir süredir hastanede tedavi görüyordu. 25 Temmuz’da tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında hayatını kaybetti.

whatsapp-gorsel-2023-12-10-saat-09-56-08-02c70045.jpgS.Muhabir : Fulya Aybat

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.