YÜKSEK FİYATLARA RAĞMEN MARMARİS'TE MAVİ TURLARA BÜYÜK İLGİ

YÜKSEK FİYATLARA RAĞMEN MARMARİS'TE MAVİ TURLARA BÜYÜK İLGİ

Marmaris ilçesinde, mavi tur yolculuklarına yurt dışı ve yurt içinden talepler gelmeye başladı. Güney Ege Bölgesinde mavi tur düzenleyen yatların turizm sezonunda doluluk oranları ön rezervasyonlarla yüzde 60’lara ulaşırken, talebin artması bekleniyor.

Eşsiz doğası ve izole koyları ile deniz tutkunlarının tercihi ettiği Güney Ege Bölgesi kıyılarında yat turizmi Avrupalıların en gözde adreslerinden biri olmaya devam ediyor. Korona virüs salgını ile mücadele de aşılama sürecinin başlamasıyla izole tatil arayanların tercihi mavi tur yolculukları oldu. Virüs salgının kısmi ortadan kalkması ve tedbirlerin kaldırılmasıyla Marmaris başta olmak üzere Fethiye, Bodrum ve Datça ilçelerinde mavi tur yapan yat firmaları aranarak fiyat alımları ve şartlar araştırılmaya başlandı.

Gelir düzeyi yüksek kişilerin ve ailelerin tercih ettiği mavi turlar da bu yıl yeni bir akım başladı. Mavi tur acenteciliği yapan işletmeler, 3-4 gelir düzeyi aile bir araya gelerek mavi tur fiyatları almaya başladı. Fiyatların artan maliyetler ve zamlar nedeniyle ciddi yükseliş kaydettiğini vurgulayan turizmciler, ön rezervasyonların Temmuz ve Ağustos ayında daha yoğun olduğunu kaydetti.

FİYATLAR ARABA VE EV FİYATINA

Umutlarını hiçbir zaman yitirmediğini söyleyen mavi tur düzenleyen bir yatın kaptanı Süleyman Ertürk, “ Mavi tur genelde gelir düzeyi yüksek aileler tercih etmekte. Korona virüs salgının da çok iyi bir kazanç elde ettik. O dönemlerde mavi turun güzelliğini ve zevkini alan kişi ile aileler bu yıl da tercih etmeye başladı. Acentelere şimdiden ön rezervasyonlar var. Genelde okulların kapanması ve sınavların bitmesi sonrası ön rezervasyonlar mevcut. Fiyatlar, yatın lüks ve müşterinin isteğine göre değişmekte. Lükse, kısa-uzun rotaya göre bir hafta ile 10 gün arasında kişi başı 15 bin ile 50 bin lira arası fiyatlar veriliyor. Çok kapsamlı rota ve isteklere göre rakamlar 150 ile 500 bin lira arasında değişiyor. Bu fiyatlara günümüz koşullarında bir araba veya motosiklet alabilirsiniz. Şu anda yeni bir trend başladı. Birbirlerini tanıyan aileler bir araya gelerek 10-15 günlük mavi tur tatili kampanyası sorguluyor. Bu sorgulayanların çoğunluğu İzmir, Ankara ve İstanbul şehirlerinden. Bu yıl mavi turlar çok iyi olacağını umut ediyorum” dedi.

Günü birlik ve mavi tur işletmeciliği yapan Ahmet Türkoğlu, “ Bu yıl umudumuz var. Geçen yıl bir artış vardı. Geçen yıl memnun kalan turistler bu yılda ön rezervasyonlarını yaptırıyor. Şu an işletmelerimize ön rezervasyonlar gelmeye başladı. Yüksek dediğimiz Temmuz-Eylül ayları arasında iki yıl önceki yüksek rakamlara ulaşacağımıza umut ediyorum.Örneğin bizleri Bursa’dan bir bankacı 10 kişilik grup ön rezervasyon yaptırdı. Bir hafta mavi tur 100 bin liraya anlaştık” dedi.

800 MAVİ TUR YAPAN TEKNE MEVCUT

Deniz turizminin önemli merkezlerinden Marmaris’te fiyatları 1,5 milyon ile 30 milyon dolar arasında değişen lüks yatlar, ilçe merkezi ile kırsal mahallerinde bulunan 6 özel marina ve Muğla Büyükşehir Belediyesi kontrolündeki Yat Limanı ile Kordon Caddesi’nde demirli duruyor. İlçede 4 bin 450 lüks yat ve yelkenli bulunuyor. Bu yatların 3 bin 200’ü başta İngiliz olmak üzere yabancılara ait. Boyları 13 ile 46 metre arasında değişen 800 ahşap ve fiber teknenin ise mavi tur yaptığı belirtildi.

2101marm05.jpg2101marm06.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.