YERLEŞİK YAŞAYAN YABANCILAR MARMARİS’TEN MEMNUN

YERLEŞİK YAŞAYAN YABANCILAR MARMARİS’TEN MEMNUN

Yerleşik yaşayan yabancı uyruklu kişiler sağlıklı ve huzurlu bir yılbaşı kutlamalarını yaptıklarını, Marmaris'te olmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Noel kutlamalarını Marmaris’te kalarak gerçekleştiren yerleşik yaşayan yabancılar sokak röportajlarımızda sağlıklı, huzurlu ve mutlu olduklarını ifade etti. Başta İngiliz olmak üzere Ukrayna, Almanya ve Rus uyruklu yabancılar, ilçenin güzelliklerinin tadını çıkardı. Noel kutlamalarını ülkelerinden çağırdıkları aileleri ve ilçede bulunan yakın dostlarıyla kutlayan yabancı uyruklu kişiler memnuniyetlerini dile getirdi.

İngiliz Elizabeth ve Edward Gloria çifti, “ 24 yıldır Marmaris’te yaşıyoruz. 24 yıl önce tatile geldiğimizde emekli olmak için seçeceğimiz şehirlerarasında idi. İyi ki Marmaris’te yaşamayı tercih etmişiz. Güvenli ve huzurlu bir şehir. Marmaris’te yaşayan herkesin yeni yılını kutluyoruz” dedi. Elena Svortskina ise, “ Marmaris bizler için çok huzurlu bir şehir. Bir günde dört mevsim yaşıyorsunuz. Canınız sıkıldı mı deniz kenarına gidip dolaşıp rahatlıyorsunuz. Benim gibi burada yaşayan farklı ülkelerden birçok kişi ile güzel dostluklarım oldu. Belarus’dan ailemi çağırdım. Onlarla beraber muhteşem bir Noel kutlaması yaptık” dedi.

BİN KİŞİ KUTLAMA YAPTI

Marmaris’te Noel kutlamaları için kalan yaklaşık bin yerleşik yaşayan yabancı, ev ile çeşitli restoran ve kafeteryalarda eğlence düzenledi. Noel’i, Marmaris’te kutlayan yabancılar esnaflarda ekonomik katkı sağladı. Hediyelik eşya dükkânlarından alışverişlerini yapan yabancılar, çeşitli restoran ile kafeteryalarda kalabalık gruplar halinde kutlama yaptı. Restoran ve Kafeterya İşletmecisi Melik Can Gider, “ İngilizler mekânıma gelerek Noel kutlaması yapacaklarını söylediler. Kendilerine fiyat verdim. 60 kişilik bir İngiliz çocuklarıyla kutlama yaptı. Her türlü misafirperverliğimizi gösterdik. Kış günü malum işlerimiz pek yok. Bize ilaç gibi geldi. En azından kazancımızla faturalarımızı ödeyip ihtiyaçlarımızı gidereceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.