2023'ÜN İLK 9 AYINDA NELER OLDU?

DÜNYANIN İNCİSİ MARMARİS’TE 9 AYDA NELER DEĞİŞTİ?

29 Aralık 2022'nin gelmesiyle birlikte Marmaris Belediyesinin düzenlemiş olduğu etkinlik ile büyük bir coşkuyla yeni yıla girildi. İlçe Belediyesinin üstlendiği etkinlikte yapay karın altında "Marmaris’te Yeni Yıl Heyecanı Başkadır" sloganlarıyla, Gece Yolcuları grubunun şarkılarına eşliklerle, doyasıya eğlenerek yılın son günü kutlanıp, 2023'e ilk adım atıldı.

Yeni yıla girilmesiyle birlikte, öte yandan da ilçede birçok olay gerçekleşti. İlçe genelinde birtakım siyasi ve protokol değişimleri meydana geldi.

Şimdi tarih tarih sırasıyla ilçe genelinde gerçekleşen değişimlere göz atalım...

Marmaris Belediyesi Resmi İnternet Sitesi Kültür ve Sosyal ...➡ Marmaris’teki ilk görevine Zabıta memuru olarak işe başlayan, Marmaris Belediyesi'nde çeşitli birimlerde görev yapan Zift 17 Temmuz tarihinde Marmaris Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır. Kültür ve sosyal işler Müdürlüğünü de vekâleten yürüten Suzan Zift Marmaris’in ilk kadın başkan yardımcısı oldu.

↪️17 Temmuz 2023 tarihinde Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın talimatı ile belediye bünyesinde değişen teşkilat yapısında diğer değişikler ise şöyleydi;

✔Seda Kopar Özel Kalem Müdürlüğü’ne,

✔Metin Kaleminali Zabıta Müdürlüğüne, ✔Muhittin Ergin de yeni kurulan Afet İşleri Müdürlüğüne atandı.

whatsapp-image-2023-08-09-at-00-55-31.jpeg

➡9 Ağustos 2023 tarihinde, Marmaris MHP İlçe yönetimi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda, 10 yıldır Marmaris MHP İlçe başkanlığı görevini yürümekte olan Kemal Kalemci görevini ilçe başkan yardımcısı Onur Ünver'e bıraktı. Böylelikle Marmaris MHP İlçe Başkanı Onur Ünver oldu.

Aksaz Deniz Üs Komutanı değişti - Devrim Gazetesi➡Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarıyla Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda görev değişimi gerçekleşti. Tarihler 11 Ağustos 2023’ü gösterdiğinde, 2020 yılından bu yana Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na devam etmekte olan Tuğamiral İbrahim Kurtuluş Sevinç’in ardından 2022 yılından bu yana Güney Görev Grup Komutanlığı görevini yapmakta olan Tuğamiral Neslim Eski atandı.

Tuğamiral Neslim Eski, Aksaz Deniz Üs Komutanı olarak görevine devam etmektedir.

Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya görevine başladı - Muğla Haberleri➡24 Ağustos 2023 tarihinde, 5 yıldır görev yapmakta olan Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy Kocaeli Vali yardımcılığına tayin olurken, yeni Kaymakam Nurullah Kaya oldu.

Marmaris CHP'ye Genç Hukukçu Başkan Adayı

➡Tarihler 26 Ağustos 2023'ü gösterdiğinde CHP Marmaris İlçe Kongresi düzenlendi. Tek aday ile gidilen seçimde mevcut başkan Zekican Balcı yeniden başkan seçilerek CHP Marmaris İlçe Başkanlığı görevine yeniden getirildi.

Çeşme'nin yeni liman başkanı göreve başladı – Egeyön Haber

➡ 4 Eylül 2023 tarihinde meydana gelen değişiklik ise Marmaris Bölge Liman Başkanlığı'nda idi. Başkan Murat Yaşar'ın yerine vekâleten yeni başkan olarak Eray Aykanat atandı.

➡ Marmaris’in ilk kadın ilçe emniyet müdürü Aycan Çakır Öztürk oldu, tarih 15 Eylül 2023'ü gösterdiğinde İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Vasfi Öztüzün'ün Elazığ'a tayin edilmesi ile yeni İlçe Emniyet Müdürü Aycan Çakır Öztürk oldu. Böylelikle Öztürk, Marmaris’te ilk kadın İlçe Emniyet Müdürü olarak tarihe ismini yazdırdı.

➡ 17 Eylül 2023 tarihinde ise, ilçe milli eğitim müdürü Sibel Kısa görevden alınarak yerine Serap Aksel getirildi. Marmaris’in yeni İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Aksel oldu.

MARMARİS DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİM YARDIMCISI DR. HALİL EKMEKÇİ OLDU➡Marmaris Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı olan Niyazi Taşkıran, 14 Ocak 2022 tarihinden bu yana İlçe Devlet Hastanesinde Başhekim olarak devam etmekteydi. Taşkıran geçtiğimiz haftalarda Başhekimlik görevinden istifa ederek Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kendi uzmanlık alanında devam edecektir. Şu an Marmaris İlçe Devlet Hastanesinde Başhekimlik görevine vekâleten, başhekim yardımcısı Dr. Halil Ekmekçi bakmaktadır.

CHP MUĞLA İL BAŞKANI ZEKİCAN BALCI OLDUCHP İlçe Başkanlığından İl Başkanlığına adaylığıNI koyan Avukat Zekican Balcı, Ekim ayının gelmesiyle gerçekleşen CHP İl Kongre Seçimi sonucunda İl Başkanı seçildi.

Böylelikle Ekim Ayının ilk gününden yapılan kongre sonucunda, CHP Muğla İl Başkanı Avukat Zekican Balcı olmuştur.

Ocak ayından bu yana gerçekleşen bu değişikler sonrasında, 2023’ün bitmesine 3 ay kala Dünyanın İncisi Marmaris’te neler değişecek, bizleri neler bekliyor? Yaşayıp, göreceğiz….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum