YENİ YIL YENİ UMUTLAR

2023 yılını uğurladık, 2024 e merhaba dedik. 2024 mutluluk, sağlık, huzur ve tüm dileklerinizin gerçekleşeceği bir yıl olsun.

Yaklaşık 5 yıldır Marmaris'te aktif olarak sahada görev yaptığım için, her yıl başında mutlaka düzenlenen etkinliklerde bulunur haberlerimi yazarım. Bu yıl da Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya Emniyet Müdürü Aycan Çakır Öztürk, Jandarma Komutanı Yarbay Murat Çam ile birlikte ilçede yapılan çeşitli ziyaretlerde basın mensubu olarak görev yaparken Yeni yıla hep birlikte sokakta vatandaşlar ile birlikte ile merhaba dedik.

İlçe merkezinde ve kırsal mahallelerde alınan güvenlik önlemleri sayesinde uzun zamandır burada görev yapan meslektaşlarımdan edindiğim bilgiye göre ilk defa olaysız ve huzurlu bir yılbaşı gecesi geçirdi Marmaris. Gerek Şehitlerimize olan saygıdan dolayı diyelim gerek alınan önlemlerin yerinde olduğunu söyleyelim Marmaris halkı taşkınlığa mahal vermeden gönlünce ve dozunda eğlenerek yeni yılı kutladılar. Bu konuda başta Sayın Kaymakamımız Nurullah Kaya, Emniyet Müdürümüz Aycan Çakır Öztürk, Jandarma Komutanımız Yarbay Murat Çam, Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve tabii ki sahada ailelerinden ayrı görev yapan temizlik görevlileri, zabıtalar, Jandarma, polis, trafik ekipleri, Doktorlar, hemşireler, sağlık görevlileri, güvenlik görevlisi tüm çalışanlara kendi adıma teşekkür eder saygılarımı sunarım.

'Gelelim siyasete'

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Siyasi partilerin aday belirleme çalışmaları devam ederken Marmaris'te 15 yıl Belediye Başkanı olarak görev yapmış olan Ali Acar'ın İYİ partiden adaylığı kesin.

Cumhuriyetin kalesi Marmaris'te CHP'den bu kadar değerli aday adayı varken ipi kimin göğüsleyeceği merak konusu ancak kulislerdeki fısıltılardan en güçlü isimlerden biri olan Acar Ünlü'nün adı söyleniyor. Ak Parti ise aday adaylarından birisini mi seçecek yoksa son dakika sürprizi mi yapacak hala renk vermedi.

Datça'da ise en fazla CHP aday adayı var, MHP den bir aday var. Datça Belediye Başkan aday adaylarından en çok konuşulan isim de duayen gazeteci ve televizyon sunucusu Mesut yar oldu. Yıllardır Datça'da evi olan ve bulduğu her fırsatta Datça'ya gelen Yar, ilçe için çok büyük bir şans olabilir.

Muğla 'da ise durumlar daha da karışmış halde, Osman Gürün'ün yeniden aday olmayacağını belirtmesinin ardından CHP de önceki dönem milletvekillerinin hepsi Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylıklarını açıkladılar bence Muğla'yı bilen daha önce Muğla için vekillik yapmış kişilerden birinin olması Ankara bürokrasisini bilen birinin o koltukta oturması çok mantıklı o sebepten vekillerimiz doğru karar verdiklerini düşünüyorum.

Ak Parti tarafında ise Muğla'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en çok konuşulan isim ve Muğla yaşayanları ile her daim iç içe olan önceki dönem Milletvekili Yelda Erol Gökcan iken farklı bir isim çıktı. 24.dönem CHP İstanbul milletvekilliği yapmış olan Aydın Ayaydın'ın adı kendi açıklamalarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davet etmesi üzerine ortaya çıktı. Muğla'nın tanımadığı onun da Muğla'yı tanımadığı Aydın Ayaydın'ın adaylığı ile ilgili henüz resmi bir duyuru yapılmadığı için Parti merkezinden gelecek olan haberi bekleyip göreceğiz.

Şimdi gözler Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 2019 seçimlerde aday olup Osman Gürün, Mehmet Nil Hıdır gibi güçlü isimler ile rekabet eden Fethiye eski belediye başkanı Behçet Saatçi'de. Yüzde 26lık bir oy oranı ile bağımsız katıldığı seçimden her ne kadar kazanamamış olsa da verdiği mücadele tüm görüşlerden takdir toplamıştı. Bu yıl tekrar aday olup olmayacağı merak konusu oldu.

Bekleyip göreceğiz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum