İttifaklar hayal mi oldu?

Siyasi partilerin arasında bu saatten sonra ittifaklar olması mümkün gözükmüyor. Siyasi kulisler de ise, ittifaklara güven kalmadığı şeklinde yorumlar yapılırken, yine de son ana kadar her şey değişebilir görüşü de yaygın..

Genel Seçimler de altı farklı görüşten siyasi partinin oluşumu ile kurulan altılı masa ittifakı genel seçimlerin başarısızlığı ardından beklenmeyen bir şekilde dağılmış, masa da bulunan siyasi partilerin liderleri bundan sonraki yerel seçimler de ittifak olmadan kendi partileri ile katılacaklarını açıklayarak oluşacak ittifaklara çokta sıcak bakmadıklarını dile getirdiler.

CHP de ki değişimin ardından yeni genel başkan Özgür Özel ısrarla ittifak yapabileceklerini açıklarken, diğer partiler den şu ana kadar olumlu bir yanıt gelmemesi de dikkat çekiyor.

Son günlerde ise İyi Parti de ard arda yaşanan istifalar ise Özgür Özel'in özellikle İyi Parti ile ittifak düşüncesini de zora sokmaya başladı gibi görünüyor.

Kaldı ki İyi Parti Lideri Meral Akşener 'in partide ki liderlik konumu bile tartışılmaya başlandı.

Yerel seçimlere aylar kala, görünen o ki dağılan altlı masa, İyi Partinin durumu, partilerin ittifaklara sıcak bakmaması ile birlikte yerel seçimler farklı bir ortam da gerçekleşecek gibi duruyor.

Muhalefet kanadın da yaşanan tüm olumsuzluklar iktidarın da ekmeğine yağ sürüyor.

Şimdi herkesin gözü belediyeler de, ne olacak neler yaşanacak bekleyip göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.