"Duygusal Transfer"

Jose Mourinho hayırlı olsun..

Umarım, " Futbol siyasetinin içinde kalmaz."

Sayın Ali Koç galiba yakın zamanda siyasete satılmazsa hiç şaşırmam. Bu gidişat onu gösteriyor.

İnat etti şampiyon yapmadan başkanlığı bırakmayacak..

Ülke futbolu olarak biraz duygusallık yaşıyoruz sanki. Taraftarın en çok sevdiği atraksiyonlar bunlar..

Hani hep denir, "Tribüne oynamak" gibi bir transfer oldu bu teknik adam seçimi. Öyle ama:)
Gerçek şu ki bir hava katacak fenere.. En azından dünya basını bunu yazıyor ki bu da motivasyon olarak çok iyi bir şey..

Bu arada yanlış anlaşılmasın hoca tabi ki çok iyi de, Avrupa da öyle... Hocayı hemen bir kaç maç kaybetti diye ipe asmıyor taraftar iki maç kaybedilmesi halinde yönetim istifa diye bağırıyorlar mı mesela?

Futbola gönül vermiş herkes bilir ki, iki maç üst üste kaybedilmesi bile bizim taraftarı çileden çıkarıyor. Böyle bir durumda tabi ki bir kaç maç tolerans tanınacak illaki..

Bizim taraftarın hiç sorgulamadığı ise futbolun bir eğlence olduğunu anlamamak. Üç skoru olan bir oyun olduğunu pek idrak etmiyorlar. Yani takım ne yapacak ne edecek maçı galip bitirecek. Hep galip gelinecek başka yolu yok düşüncesine odaklı bir taraftarımız var bizim. Bu sadece Fenerbahçe için değil diğer büyük kulüp taraftarları için de böyle...

Beşiktaşın da yaşadığı buydu.. Sezon içinde kaç hoca geldi gitti. Dönüp dolaşıp yine, "evdeki hoca" ya dönüyoruz. Ne yaptı Beşiktaş günün sonunda yine Serdar hoca ile devam etti ve bir kupa kazandı. Tabi ki başarı ama yerli hoca ile.. Şimdi de yine yabacı hoca aranıyor galiba..

Peki ne oluyor sonra yerli hoca günü kurtarmak için adeta "kullanılıp bir kenara atılıyor" yabancı hoca geliyor ve sonuç yine hüsran. Hadi yine yerli hocaya, "el açma" durumu yaşanıyor.

Peki İsmail Kartal durumu da aynı olduğunu görmedik mi? Kaç yabancı hoca geldi gitti günün sonunda yine İsmail Kartal'a muhtaç olundu..

Sonra ne oldu," kardeş kusura bakma sana güle güle verdiği katkılarından dolayı sana teşekkür ederiz. Ama sen hep bizim evladımız sın diyerek duygusal bağlama ile hop kapıya konuyor. Öyle mi oldu yine aynen öyle oldu...

Şimdi Jose mourinho geldi. Hadi hayırlı olsun. Şov da güzeldi hani. Sever dedim ya bizim taraftar atraksiyonları..

Tarihe geçecek bir transfer daha gerçekleşti sonunda. Taraftar memnun başkan memnun hoca memnun..

İlk maçlar hep tehlike oluyor büyük takımlar için. Mesela bodrum spor ile oynamış ve kaybetmiş. Olmaz olmaz demeyin oluyor maalesef..

Kızmayın ya hemen, bunlar da olabilecek şeyler biliyorsunuz.

Benim dikkat çekmek istediğim bugün Fenerbahçe taraftarının yaşadığı mutluluk hüsrana dönmez umarım..

Tabi erken den bu varsayımları konuşmak da doğru değil ama Türk futbolunun durumu ortada, adeta siyasi arenaya döndü biliyorsunuz son zamanlarda.. Her şey oluyor artık..

Şöyle bitireyim, gerçekten yeni hoca başarılı olsun.

Sonuçta kulüpler birer borç batağın içinde ve başarısızlık halinde çöpe gidecek olan milyonlarca euro olacak.

Bu durum Beşiktaş için de aynı şey. Kaç teknik direktör geldi geçti sonuç şampiyon olmayı bırakın kaç puan geride kalmak tarihi bir kulübe yakışmadı ve tarihe geçti bu farkla...

Tekrar şimdiden hayırlı olsun Fenerbahçe' ye..

Federasyon, başkanlar hakemler, bu yıl da hareketli hararetli ve hırçın bir futbol sezonu olacak gibi görünüyor....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.