CHP’ de bir devir daha kapandı

13 seçim kaybetti denilen Kemal Kılıçdaroğlu bu kez de CHP genel başkanlığını kaybetti. Kulisler de yine aynı konuşmalar, "Yine kaybetti."

100 yıllık ve Cumhuriyet ile yaşıt olan Cumhuriyet Halk Partisi 'de bu güne kadar aralarında Erdal İnönü, Deniz Baykal, Örsan Öymen gibi önemli isimlerin genel başkanlık yaptığı CHP' nin son başkanı olan ve 2013 - 2023 yılından itibaren bu görevi sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu kaybettiği son genel seçimlerin ardından dün de olağanüstü kurultay 'da kendi koltuğunu da kaybetti.

Değişim istiyoruz diyerek yola çıkan Özgür Özel' CHP’nin yeni genel başkanı oldu. Yıllardır Kemal Kılıçdaroğlu'nun en güvendiği isim olan Özgür Özel'in aday olması üzerine Kılıçdaroğlu hiç beklemediği yerden hüsrana uğradı. Kurultay' da kazanacağına o kadar emin olan Kemal Kılıçdaroğlu salondan mağlup olarak çıktı.


CHP 'de şimdi değişimciler kazandı. Tabi bu değişim isteyenlerin adeta önderliğini yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yeni çiçeği burnunda yeni genel başkan Özgür Özel' in önünde çok önemli bir yerel seçim var. Şimdi bütün gözler bu seçime çevrildi.

Karşı rakip de iktidar adayı olacak ve CHP’nin işi yine hiç kolay olmayacak. İmamoğlu ve Özgür Özel adeta bir boks ringinin ilk raunduna çıkacaklar. İşin içinde kazanmak ve kaybetmek de var. Kazanırlarsa büyük sükse yapacakları kesin. Kaybetme halinde ise değişim tartışmaları yeniden başlar mı onu da zaman gösterecek.

Yerel seçimlere bir kaç ay kala sürpriz ittifaklar olur mu bilinmez ama, köprünün altından daha çok sular akacak gibi görünüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.