RUSYA’DAN UÇUŞLAR 15 HAZİRANDA BAŞLIYOR

RUSYA’DAN UÇUŞLAR 15 HAZİRANDA BAŞLIYOR

Rusya Ukrayna savaşının hala devam ediyor olması ve tüm dünyanın Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar nedeniyle uçakların büyük bölümü uçamıyordu. Rusya’daki Türk menşeili tur operatörleri Türk Hava Yollarının desteği ile 15 Haziran’da ortak uçuşlara başlıyor.

THY ‘nin uçaklarında sağladığı blok koltuk sistemi ile bir nebze rahatlatan Tur operatörleri bulunan ara çözümlerin iyi olduğunu ama bu alandaki sorunların devam ettiğini belirtiyorlar.

Uçuş operasyonlar THY’nin sağladığı 1.5 milyon blok koltuk siteminde kullanılacak 75 uçak, Pegasus Havayolları, Corendon ve Anex ile Pegas’ın kurduğu Türkiye lisanslı uçaklarının üç tur operatörü tarafından ortak kullanımı ile yapılacak. Bu kapsamda Pegas’ın yeni kurduğu Southwing ve Anex’in kurduğu Mavi Gökyüzü-MGA uçakları da ortak kullanılacak.

Daha önce 45 havalimanı ile Rusya’dan Türkiye’ye sefer yapabilen tur operatörleri şimdi yalnız 15 havalimanından uçuş yapabilecek.

Rusya’dan Türkiye’ye Rus tur operatörlerinden Sun & Fun (Eski TUI Russia) Tez Tour ve Biblioglobus da operasyon yapacak. Bunlar da bazı Rus şirketleri ve Corendon ile uçacak.

Rusya’nın, Moskova, Yekaterinburg, St. Petersburg, Kazan, Mineralnye Vody, Samara, Kaliningrad, Omsk, Tyumen, Surgut, Perm, Chelyabinsk, Ufa, Sochi ve Mahaçkale şehirlerinden Türkiye'nin Antalya, Dalaman, Bodrum ve İzmir'e direkt uçuşlar yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.