“ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA MARMARİS ÇAM BALI LÜKS TÜKETİME GİRİYOR”

“ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA MARMARİS ÇAM BALI LÜKS TÜKETİME GİRİYOR”

Kızılçam ağaçları ile kaplı ormanların büyük bölümünün yanmasıyla ÇAM BALI üreticileri endişeleri arttı. Marmaris Çam Balı üreticileri önümüzdeki aylardan itibaren artık lüks tüketime gireceğini ifade etti.

Muğla İlçeleri ve özelikle çam balının merkezi olan MARMARİS’te meydana gelen büyük orman yangınlarıyla kızılçam ağaçları kül oldu. Muğla ve ilçelerinde 10 bin civarında arı konaklama noktasının çoğunluğu yanarak kullanılmaz hale gelmesi arıcılık sektörünü etkiledi. Arıcılara yasak olan Milli Parklar kabul edilen ormanların izine açılması bile üreticiyi memnun etmedi. Marmaris balcıları, hükümet tarafından verilen kovan ve çeşitli yemlere rağmen endişeleri gitmedi. Marmaris’te çam balı satan firmalar önümüzdeki günlerde stokların bitmesiyle fiyatların artacağını, lüks tüketime gireceğini ifade etti. 850 ram cam kavanozlarda satılan süzme çam balının fiyatı 100-150 lira arasında satışa sunulurken önümüzdeki günlerde ciddi artışa geçeceği öğrenildi.

MALİYETLER ÇOK ARTTI

Marmaris Çam Balı üreticileri ise yaşanan gelişmelerden endişelerini dile getirirken artan maliyetler, kızılçam ormanlarının yanması fiyatları artıracağını ifade etti. Üreticiler ve satıcılar, “ Kim ne derse desin görünen köy kılavuz istemiyor. Marmaris Çam Balı burada üretilen özel bir besin. Yanan ormanlık alanlar ciddi etki yaptı. Arıları getirip koysanız bile istenilen verimi vermezler. Kovanlarımızı araçlara yükleyip başka bölgelere gitmemiz bile büyük maliyet. Nereden bakarsanız bakın önümüzde ki aylarda MARMARİS ÇAM BALI stokları eriyecek ve kısıtlı miktarlarda yüksek fiyatlarda temin edilecektir” dedi.

20220721-232413.jpg20220721-232906.jpg20220721-232917.jpg20220721-233038.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.