MTO BAŞKANI MUTLU AYHAN EKONOMİK PAKETİ DEĞERLENDİRDİ

MTO BAŞKANI MUTLU AYHAN EKONOMİK PAKETİ DEĞERLENDİRDİ

Marmaris Ticaret Odası (MTO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni ekonomi paketini değerlendirdi. Sitemize özel verilen görüşlerde MTO Başkanı Ayhan çarpıcı açıklama yaptı.

Marmaris Ticaret Odası (MTO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni ekonomi paketini değerlendirdi.

Geçtiğimiz gün Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından detayları açıklanan “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” ürününün ekonomik istikrar ve ticari öngörülebilirliğin bir an önce sağlanması adına önemli bir adım olduğunu vurgulayan Başkan Ayhan; “Son dönemde kurlardaki artış kadar anlık değişkenlikler de istikrarsızlığa yol açmıştı. Atılan adımların kurdaki dalgalanmayı yatıştıracağına inanıyorum. Yeni mevduat modeli ile kur farkından zarar görmeden TL mevduatlarında faiz getirisi sağlanmış olacak. TL yerine döviz kurlarının tercih edilmesinin cazibesi kalmıyor. Bu anlamda piyasadaki döviz talebi azalacaktır” dedi. Kurlardaki düşüşün akaryakıt ve elektrik başta olmak üzere hammadde ve üretim maliyetlerine bir an önce yansıtılması gerektiğini belirten Başkan Ayhan; “Üretici ve tedarikçi fiyatları bir an önce aşağı yönlü revize edilmeli, aksi takdirde ekonomideki durgunluk ve yüksek enflasyon uzun bir süre daha devam edecek” şeklinde görüş bildirdi.Pandemi ile başlayan, geçtiğimiz yaz yaşanan orman yangınları ve son dönemde yaşanan sel afeti nedeniyle Marmaris’in çok zor bir dönemden geçtiğinin altını çizen Başkan Ayhan; “2022 yılının tüm olumsuzlukların geride kaldığı sağlık, başarı, bolluk ve bereket içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Konaklama tesisleri ve restoranlar başta olmak üzere Marmaris’teki birçok üye işletmemiz yılbaşı programları hazırladı. Yerli ve yabancı misafirlerimizi en iyi şekilde, pandemi tedbirlerine de azami ölçüde uyarak ağırlayacağız. 2022’nin ilk saatlerini müzik eşliğinde kutlamak istiyoruz. Üyelerimizden gelen yılbaşı gecesine özel müzik yasağının esnetilmesi talebimizi yetkili kurumlara ilettik. Olumlu dönüş alacağımızı umuyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.