MARMARİS'TE YÜKSEK EV KİRALARINA SOSYAL MEDYADAN TEPKİ

MARMARİS'TE YÜKSEK EV KİRALARINA SOSYAL MEDYADAN TEPKİ

MARMARİS’te pik(yükselen) yapan ev kiraları nedeniyle vatandaşlar sosyal medya platformlarında kimi zaman esprili kimi zaman sert yorumlarla sitemlerini dile getiriyorlar.

1.jpg

Gayrimenkul sahipleri, ardı ardına gelen zam ve vergileri fırsata çevirmek için dairelerini Marmaris tarihinde görülmemiş yüksek kiralara vermesi vatandaşları isyan ettirdi. “Oğlum evlenecek eve yerleşecek”, “Ben oturacağım”, “ Zamlar belimizi büktü kira yükseltiyorum ya kabul et ya çık” gibi bahanelerle mevcut kiracılarını çıkartıp astronomik kiralarla ev veren mülk sahipleri isyan ettirmeye devam ediyor. Hükümetin yanlış ekonomik politikaları ile her gün çeşitli ürünlere gelen zamlar, Aksaz Deniz Üssü’ne gelen askerleri lojman yerine ilçe merkezini tercih etmesi, doğal koruma alanları ve ormanlar nedeniyle bina yapacak arazi bulunmaması gibi çeşitli etkenlerin yanı sıra mantar gibi türeyen emlakçıların “ Ben daha fazla fiyata kiralarım bana verin hallederim” rekabet anlayışı ile kira fiyatları üçe katladı.

Kiralık ev bulmakta zorlanan çalışanlar, yetkililerin çözüm bulamaması nedeniyle sorunların çaresini sosyal medya da aramaya başladı. Facebook, Twitter ve İnstigram gibi sosyal medya hesaplarında paylaşım yapan mağdur vatandaşlar, kimi zaman esprili kimi zaman öfkeli yorumlar yapıyor.

MARMARİS’TE EV BULMAK İMKÂNSIZ HALE GELDİ.

Facebook’ta bir grupta paylaşım yapan vatandaş şu esprili yorumu yaptı. “An itibariyle Marmaris’te kiralık ev bulmak imkânsız hale geldi. Aydan aya ödemeli 2+1 ev neredeyse hiç yok. Olan da uzakta 5 bin lira ile kapı açıyor. Birkaç tane 2+1 ev var merkezi yerlerde. Onlarda yıllık peşin 70-80 bin isteniyor. Akıl alır gibi değil. 1+1 evler bile aydan aya ödeme kabul edilmiyor ki onlarında yıllık peşin ödemesi 45 bin TL. Bu iş nereye kadar böyle gidecek”. Bir işletme de 12 ay çalışmak için anlaşma yapan ve Marmaris’e ailesiyle taşınmak isteyen Hakkı Çökmen ise , “ Bir aydır ev bulmak için seferber oldum ama ne yazık ki yüksek fiyatlar ve özel sektörde çalıştığım için kabul görülmedi. 1+1 evler, özeliklerine göre 2500 lira ile 4000 lira arasında fiyatlar çekiliyor. Kirası düşük olan 1+1 evler için de depozito ve 3 yâda 6 aylık peşin isteniyor. Gördüğüm kadarıyla çok sayıda emlakçı nedeniyle fiyatlar yükseltilmiş. Söylenecek söz bulamıyorum” dedi. İnstigram’da ise, “ bizim millet kolay para fırsatını buldu mu ideoloji, siyasi düşünce bakmıyor anında karşındakini kilitlemek için seferber”. “Marmaris bir çukur. Çukurda kim kime dum duma”, “ Aldığımız maaşın yarısından fazlasını kiraya çalışıyoruz. Fatura ve günlük ihtiyaçlar eklenince yaşıyoruz işte”, “ Kira, temel ihtiyaçlar, fatura ödeme. İşte yaşam”, “ Elin gavuru bizi kıskanıyor”, gibi yorumlar yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.