MARMARİS’TE “TEMEL ARICILIK EĞİTİMİ” KURSU TAMAMLANDI

MARMARİS’TE “TEMEL ARICILIK EĞİTİMİ” KURSU TAMAMLANDI

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Balparmak Arıcılık Akademisi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Marmaris Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün 84 saatlik "Temel Arıcılık Eğitimi" kursu tamamlandı.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Balparmak Arıcılık Akademisi arasında imzalanan protokol çerçevesinde; Marmaris Halk Eğitimi Merkezinde 18 Temmuz 2022 tarihimde başlayan 84 saatlik “Temel Arıcılık Eğitimi” kursumuz tamamladı. Günde 6 saat olmak üzere 14 gün süren eğitime 5 kadın 10 erkek toplam 15 kişi katıldı.

Eğitimin uygulamalı bölümleri Balparmak Arıcılık Akademisi ve arıcı arılıklarında yapılırken teorik bölümler Marmaris Belediye pazar yeri üzerindeki Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne tahsis edilen 3 Nolu derslikte Balparmak Arıcılık Akademisi arıcılık uzmanlarınca verilmiş olup, Eğitim süresince; arıların biyoçeşitlilik ve sürdürülebilir gıda üretimindeki rolleri, arı biyolojisi, arı ürünleri üretim teknikleri, arı hastalık ve zararlıları gibi konular başta olmak üzere arı ve arıcılıkla ilgili tüm konular işlendi. Arılıklarda yapılan uygulamalarda arı sütü ve ana arı üretimi, bölme, birleştirme, besleme ve varroa mücadelesi gibi uygulamalar bizzat kursiyerler tarafından yapıldı. Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara verilecek olan, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü onaylı “Kurs Bitirme Belgesi” hibe projeler dahil olmak üzere tüm arıcılık projelerinde kullanılabilecekler.

Eğitimin kapanış töreninde konuşan Marmaris Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turgay Kaçar, arıcılığın çok kolay istihdam yaratan tarımsal bir faaliyet olduğunu, Marmaris’in arıcılık alanında ve çam balı üretiminde lider konumda olduğunu, bu liderliği arı sütü üretiminde de yakalanmasının yolunu açacak eğitimleri de en kısa süre içerisinde açacaklarını belirtti. Bu eğitime katılan ev hanımı ve gençlerin sadece 5-10 kovanla arı sütü üreterek ev ekonomisine ayda 10.000 TL gibi çok ciddi katkıda bulunabileceklerini ve üretime yönelik bu tür eğitimlerin devam edeceğini bildirdi.

Kursiyerler adına konuşan Elife Aydın Mutlu, eğitimin çok faydalı geçtiğini, arıyı, arıcılığı ve arı ürünlerini bilim insanlarından en doğru şekilde öğrendiklerini, gelecek yıl ilkbaharda 5-10 kovan satın alarak arıcılığa ve arı sütü üretimine başlayacağını ifade ederek bu tür eğitimlere gerekli duyurular yapılarak daha fazla sayıda kişinin katılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.