MARMARİS’TE KURBAN SATICILARI VE ALICILARI PAHALILIKTAN ŞİKÂYETÇİ

MARMARİS’TE KURBAN SATICILARI VE ALICILARI PAHALILIKTAN ŞİKÂYETÇİ

Marmaris'te, kurbanlıkların fiyatları yüksek olunca satışlar istenildiği gibi olmadı. Besici ve alıcı Pahalılıkta hükumete sitem etti.

Kurban Bayramı öncesi her yıl olduğu gibi bu yılda Günnücek Mevkii’ndeki araç parkına kurulan hayvan pazarına rağbet olmadı. Her yıl Türkiye’nin 20 şehrinden büyük ve küçükbaş kurbanlıklarını satmaya gelen besicilerle dolan pazar, bu yıl 4 satış yapan kişi ile sınırlı kaldı. Ayrılan alanlar boş kalırken alıcılarda rağbet göstermedi. Küçükbaş kurbanlıklar 3 ile 7 bin lira arasında satışa çıkarılırken, büyükbaşlar 45 bin liradan başlayıp 170 bin liraya kadar fiyat çekildi.

SATICI DA ALICI DA PAHALILIKTAN ŞİKÂYETÇİ

Konya’dan gelen besici Mustafa Keçeli, “ 10 yıldır Marmaris’te kurban satışı yapıyorum. Araçlarla 4 bin liraya gelirken şimdi 14 bine geliyoruz. Şimdiye kadar küçükbaş hayvanlarımın yarısını satmıştım. Çok az sayıda kişi gelip fiyat soruyor. Her şeye zam gelince maliyetler arttı. Her şeye olduğu gibi kurbanlıklara da zam geldi. Bu işin içinden nasıl çıkacağız bilemiyorum” dedi.Konya’dan gelen Besici Ramazan Güleç, “ 15 yıldır Marmaris’te Kurban satışı yapıyorum. Hayat pahalı ve alıcı çok az. Küçükbaş hayvanlar 3 bin ile 7 bin lira arasında değişiyor. Geçen sene fiyatları ile bu yıl arasında yüzde yüz mecbur fark oluyor. Akaryakıt, yem, vb.. bir çok şeylere büyük zamlar geldi. Gelirken bile gözümüz korktu. Korktuğumuzda başımıza geliyor. Umarım akaryakıt ve masrafımızı çıkartırız da zararla geri dönmeyiz. Kurbanlıklarımız besili ve doğal yetişti. Fiyatları soruyorlar ve pazarlık yapmadan uzaklaşıyorlar” şeklinde konuştu.Kurbanlık bakmaya gelen Hacer Yiğit, “ Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar nedeniyle kurbanlıkların fiyatları bu kadar pahalı. Asgari ücrete yapılan artış ve emeklilere verilen ikramiyeler cebe girmeden erimeye başladı. Her gün temel ihtiyaç malzemelerine zam geliyor. Söylenecek bir söz kalmadı” dedi. Kadir Demir ise, “ Şimdi kalkıp hükümete laf etsek anında tepki verirler. Her şey gözler önünde. Kurban Bayramı mutluluğumuzu mahvettiler. Geçen sene pazarlık ile a bin beş liraya aldığım kurbanlık bu yıl 3 bin 600 lira olmuş. Marmaris’te oturuyoruz diye bu pahalılıktan etkilenmezler diye düşünmesinler. Tüm bu sıkıntılarımızın cevabını önümüze gelen sandıkta vereceğiz” şeklinde konuştu.

20220706-141539.jpg20220706-141501.jpg20220706-141716.jpg20220706-141745.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.