MARMARİS’TE EMLAK FİYATLARI UÇTU VATANDAŞ İSYAN ETTİ

MARMARİS’TE EMLAK FİYATLARI UÇTU VATANDAŞ İSYAN ETTİ

MARMARİS’te evlerin astronomik rakamlara kira fiyatları verilmesine tepkiler büyüyor. Kiralamak isteyenlerin bazıları emlakçıları rekabetine kimileri de ev sahiplerini arsızlıkla suçluyor.Satılık ilanları fiyatları ise lüks şehirlerin rakamlarını solladı.

Önü deniz arkası doğal sit ve orman alanı olan MARMARİS’te yeterli arazi bulunmadığı ve son yıllarda her türlü ürüne gelen zamlar kira ve satılık fiyat bedellerini uçurdu. Fiyatların astronomik rakamlara yükselmesi vatandaşı düşündürmeye başladı. Kimi vatandaşlar, sürü gibi çoğalan emlakçıların rekabet nedeniyle fiyatları uçurduğunu iddia ederken bazıları ev sahipliğinin para arsızlığına bağladı. İlçe merkezinde yeni yapılmış 60-90 metre kare arası 2+1 ile 3+1 daireler aylık 5 bin ile 6,500 liraya kiraya verilirken oda sayısı çok olan ve villa tarzı evler 12 bin ile 25 bin lira arasında ilanlar verilmeye başlandı. 15 ve daha üstü evler ise 3500 ile 4000 lira arasında kiralanmaya başlandı.

AKSAZ VE MEMURLARIN KİRALAMASI ARTIRDI

Emlak fiyatlarından dert yanan vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerde mal sahiplerinin kira almada sorun yaşamamak için çoğunlukla memur veya Aksaz Deniz Üssü’nde görevli askerlere kiralama yaptığını iddia etti. 3+1 bir daireyi 3 asker 8 bin liraya kiraladığında onları etkilemediğini ve bu fiyatları duyan ve bunu fırsata çevirmek isteyen emlakçılar ile mal sahiplerinin ise otomatikman artırarak fiyatları yükselttiğini öne sürdü. Yeni arazi ve inşaat olmadığı için eldekilerin yükseldiğini iddia eden dertli insanlar, “ Önümüz deniz arkamız orman veya SİT alanı. Hal böyle olunca kısıtlı alanda inşaat yapacak arazi kalmadı. En eski ve 1+1 daireler bile 1000 ile 1800 lira arasında kiralanırken bugün 2-3 katı fiyatlar çekiliyor. Marmaris’te hiç olmadığı kadar emlakçı türedi. Hatta işletmeler bile kiralama-satma işleri yapıyor. Denetim olmayınca herkes istediği gibi at koşturuyor. İşsiz kalanlar parayla bir sertifika aldı ve emlakçı oldu. Tabii emlak sektöründe çalışan artınca rekabette arttı. Şahit olduğumuz konulardan biri ise. Emlakçı komisyonunu yüksek almak için mal sahibinin verdiği fiyattan çok üstüne rakam veriyor. Örneğin 1 milyon liralık bir daire emlakçı eline düştüğünde 2 milyona kadar çıkıyor. Bu serbest piyasanın önüne geçmek çok zor. Çünkü, burada hem mal sahibi hem de emlakçı kazanıyor. Olan kiracıya yâda alıcıya oluyor” dedi.

DAİRE SATIN ALMAK HAYAL OLDU

Marmaris’e artık ev satın almanın hayal olduğunu vurgulayan bir memur, “ Karı koca memur çalışıp Marmaris’te düzgün bir ev alması çok zor. 2+1 ve 3+1 60 ile 90 metre karesi arası bir yeni ev 1 milyon 500 ile 2 milyon arasında fiyatlara satışa çıkıyor. Mal sahibi “Zorla mı kardeşim alma diyor”, emlakçı ise “ mal sahibi bu fiyatı istiyor” diyerek aradan sıyrılıyor. Marmaris’te evli ve çocuklu bire memurun barınması ve yaşamasını devam ettirmesi bu pahalılıkta çok zor. Vatandaşlar olarak emlak sektöründe ve mal sahiplerinde bir denetimlilik getirilmesini istiyoruz. Ne yazık ki paran yoksa yaşama deniliyor” şeklinde konuştu.

ali-4163.jpgdsc-5466.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.