MARMARİS’TE “CAN ERİĞİ” KİLOSU 250 LİRADAN TEZGÂHLARDA

MARMARİS’TE “CAN ERİĞİ” KİLOSU 250 LİRADAN TEZGÂHLARDA

MARMARİS’te serada yetişen “Erkenci” olarak adlandırılan can eriğin ilk hasadı tezgâhlarda kilosu 250 liradan yerini aldı. Fiyatın yüksek olmasıyla 60 gram paketler halinde 25 liradan satışa çıktı.

Seralarda yetişen ve halk arasında can eriği olarak adlandırılan meyve tezgâhlarda yerini almaya başladı. Marmaris’te manav ve halk pazarları tezgâhlarında yerini alan can eriği kilosu 250 lira civarında satışa sunuldu. Fiyatının pahalı olması nedeniyle manavlar 60 gram paketler halinde 25 liradan satmaya başladı. İlaç kullanmadan, doğal yollara yetişen ve kalitesi, tadı ile herkesin ağzını sulandıran can eriği üreticiyi sevindirdi. Geçen sene fiyatlarla tezgâhları süsleyen can eriğini kimileri rakamları duyunca uzaktan baktı. Bazıları ise 20 liraya 5-6 tane alarak tadına baktı.
Manav Filiz Yüzügüldü, “ Bu erik seralarda organik olarak üretilmektedir. Can eriği cinsi denilen ürüne ciddi talep mevcut. Üreticiler bu tadı ile herkesin ağzını sulandıran can eriğini seralarda canı gibi baktı. Şu an tezgâhlarda geçen sene fiyatlarıyla yerini aldı. Özellikle hamile kadınlar tercih ediyor. 5 kilo can eriği getirdik yarısını hamileler veya hamile yakınları aldı” dedi.
SADECE BAKIYORUZ
Manav da alışveriş tapan Bekir Can, “ Günlük ihtiyaçlar için alışverişe geldim. Marmaris’te kurulan halk pazarlarından daha ucuz manavlar var. Manavımda her şey çok uygun ama can eriğinin fiyatını duyunca sadece uzaktan seyrettim.4 tane alsanız bile 20 lira ediyor. Çok güzel bire erik ama 50 liralık alsam bile benim için pahalı. Sadece seyrediyoruz” dedi. Kadriye Güven ise, “ Bir akrabam hamile. Ona sürpriz yapmak için can eriği alıyorum. Can eriğini çok severim. Tadı ve organik olması ayrı bir yeri var. Geçen sene de ilk çıktığında bu fiyatlar da idi. 250 gram aldım” dedi.

20220410-164733.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.