MARMARİS'TE ARAÇ KİRALAMA FİRMALARININ YÜZÜ GÜLDÜ

MARMARİS'TE ARAÇ KİRALAMA FİRMALARININ YÜZÜ GÜLDÜ

MARMARİS’te, bayram öncesi yoğun talep nedeniyle kiralık araç kalmadı. Yüksek fiyatlara rağmen Marmaris'te yerle firmalardan kiralık araç bulmakta zorlananlar İnternet sitelerinde çözüm bulmaya çalıştı. Firmaların yüzü gülerken tüketici sitem etti.

1.jpg2.jpg

Ramazan Bayramı öncesi Marmaris’te otomobil kiralama işi yapan yerel firmalarda yoğun nedeniyle ellerinde araç kalmadı. Yüksek akaryakıt ve zamlara rağmen kiralık araç kalmaması nedeniyle Marmarisliler çözümü büyük ulusal firmalarda aramaya başladı. Fiyatların yüksek olmasına rağmen talebin yoğun olması araç kiralama şirketleri temsilcilerinin yüzünü güldürürken vatandaşlar otomobil bulamamaktan sitem etti. Aracın yaşı ve lüksüne göre günlük 450 ile 1500 lira arasında kiralanan otomobiller de en çok tutulan otomatik vitesliler oldu.

YOĞUN TALEBE ŞAŞIRDIK

Araç kiralama şirketi sahipleri ile yaptığımız görüşmelerde ilginç yorumlar yapıldı. Taleplerin çok fazla olduğunu dikkati çeken firmalar, “ Ramazan Bayramı’ndan 15 gün öncesinden ön rezervasyon yapanlar çoğunlukta idi. Ön ödeme yapıp rezervasyon yaptıranlar çok. Genelde rahat kullanımı nedeniyle otomatik vites tercih ediliyor. Kimi firmalar bayram tatili süresinde kiralama yapıyor. Yoğun talep nedeniyle 2 veya 3 günlük kiralama kabul edilmiyor. Aracın yaşı, lüksü ve donanımına göre günlük 450 ile 1500 lira arasında değişen fiyatlar ile kiraya veriliyor. Beklentilerin çok üzerinde bir taleple karşı karşıya kaldık. Araç kalmamasının en büyük nedenlerinden başında turizm sezonu başlamasıdır. Çeşitli firmalar aylık ve 3 aylık olarak kiralama yaptığı için Marmaris’te ki yerel firmalarda araç bulmak zorlaştı. Maliyetler ve vergiler o kadar çok ki mecbur fiyatlar yüksek tutulması gerekiyor. 29 Nisan Cuma gününden haftaya cumaya kadar tüm araçlarımız haftalık olarak kiralanmıştır” dedi.

ARAÇ BULMAKTA ZORLANIYORUM

Bayram tatili için memleketi Niğde’ye gitmeyi planlayan ve araç bulmakta zorlanan Ahmet Çetin Öngözer, “ Marmaris’te dolaşmadığım yerel kiralama servisi kalmadı. Fazla fiyat vermeye bile razıydım ama bir türlü araç bulamadım. Toplu taşıma araçları ile yer bulur bulunmaz endişesi yapan ve bilet fiyatlarını kıyaslayanların tercihi oto kiralama oluyor. Ailenizle birlikte otobüsle gitseniz hemen hemen aynı paraya denk geliyor. Yerel firmalardan bir sonuç alamadım. Şimdi bir kurumsal firmanın internetinden başvuru yaptım dönüş bekliyorum.Umarım araç bulurum” şeklinde konuştu.

ARAÇ BULMAKTA ZORLANANLAR

0 555 800 36 56

0.252 413 46 69

0 532 681 01 07 TELEFONLARDAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.