MARMARİSLİLER SOSYAL MEDYADA ELEKTRİK ZAMLARINA  VE HÜKUMETE İSYAN ETTİ

MARMARİSLİLER SOSYAL MEDYADA ELEKTRİK ZAMLARINA VE HÜKUMETE İSYAN ETTİ

Zamlı elektrik faturaları Marmarislilerin espri yeteneğini geliştirirken sitem ve isyanlar sosyal medya platformlarında artarak devam ediyor.

Elektrik fiyatlarının yüzde 127 zamlı faturalara yansıması Marmarislilerin tepkisine neden oldu. Tepkilerine en çok paylaşıldığı ve hükümete ağır eleştirilerin yapıldığı platform yine sosyal medya oldu. Sitem ve isyanlar iletilirken esprili paylaşımlar dikkat çekti. Facebook platformunda bir Marmarisli “ İnsanlar artık elektrik faturalarını ödeyebilmek için bankalardan kredi çekiyor. Emeği geçenlerden dualarınızı eksik etmeyin” ve “ AYDEM sen benim böbreğimin tekini al bir yıl bize fatura yollama. Bu ne yaaaaa!” yorumları en çok beğenilenler arasında yer aldı. “ Eskiden gaz kuyrukları vardı diyen amcam öde bakalım” , “ Yaşama fatura ödemek için geldik”, “ Elin işçi gavuru tatile gelir biz zamlardan battaniye altındayız” , “Zamlardan uzaya gidemiyoruz”, “ Gaz lambalarını çıkarın, eskiye dönüş başlasın”, “ Ampul patlattık mı sorun ortadan kalkacak”, “ Faturalara isyan etmeyen Marmarisli var mı ?” gibi binlerce yorum Facebook, İnstigram hesaplarından paylaşıldı. En hararetli tartışmalar ise twitter üzerinden yaşandı. Hükümetten elektrik zamlarına ses çıkmaz iken AK Parti’nin trolleri gündemi farklı yönlere kaydırmak için seferber oldu.

MARMARİSLİLER NE DİYOR?

32 senedir Marmaris’te yaşayan Şennur Üzgen, “ Marmaris’te her şey elektrik ile oluyor. Ayda 4 defa çamaşır makinesi çalıştırsanız 150 kilovatı geçer. 375 lira gelen faturam 699,85 kuruş oldu. Belimizi en çok büken etrafımız su ile çevrili, barajları olan ilçemizde su faturası ardından elektrik. Kimsenin bir çözüm bulma ve bir şeyler yapma düşüncesi yok. Muhalefet partileri günü kurtarmak tepki vermedik demesinler diye saçma sapan açıklamalar yapıyor” dedi. Ahmet Dursun Çınar, “ Aldığım emekli maaşım elektrik, su ve ilaç paralarına gidiyor. Maaşlarımıza kaşık ile zam verip kepçe ile aldılar. Ak Parti hükumetine hakkımı helal etmiyorum” dedi. Demir Kutlu ise, “ Türkiye’nin en pahalı suyunu burada ödüyoruz. Baktığınızda hizmet yok. Gelen elektrik faturaları ocağımıza incir ağacı dikti. Bu faturalara isyan eden yok ise ya zengindir yâda kanından şüphe ederim. Zamlar nedeniyle çok sıkıntılı günler geçiriyoruz. Bir daha Ak Parti’ye oy vermem. Marmaris’te siz bakmayın AK partililere hepsi gidişattan rahatsız. Bu hükümetin yaptıklarını kimse unutmaz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle zulüm olmamıştı” şeklinde konuştu.

MUHALEFET KENDİ DERDİNDE,KEYFİNDE

Marmarisliler muhalefet partilerin zamlara sessiz kalmasına ve bir eylem de bulunmamalarına sitem etti. CHP ve İYİ Parti ilçe yöneticilerin sadece basın bültenleriyle günü kurtardığını öne süren Marmarisliler, " bunlarda fos çıktı, günü kurtarma açıklamaları. Bunlar ancak yesin,gezsin,eğlensin ve sosyal medyadan goy goy yapsınlar. Zaten başka işe yaramıyorlar" dedi.Yapacakları en akıllı eylem bir siyah çelenk alıp CHP ve İYİ partililer AYDEM kapısına bırakmak olur diyen Marmarisliler, bunu dahi düşünemeyecek siyasiler başımızda yorumlarını yaptı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.