MARMARİSLİ TURİZMCİLERDEN TATİL ÇAĞRISI

MARMARİSLİ TURİZMCİLERDEN TATİL ÇAĞRISI

Virüs salgını orman yangınları ve sel gibi doğal felaketler sebebiyle zor zamanlar geçiren turizm işletmeleri, toparlanmayı hedeflerken bu kez de Marmaris'te çıkan son orman yangınlardan etkilendi.

Beş gün süren yangın tamamen kontrol altına alınsa da turizmciler, gelecek günlerdeki doluluk oranlarına dair endişeli. Marmaris'te tatil yapan turistlerin bir kısmı ilçeden ayrıldı, yapılan rezervasyonlar ise iptal edildi. Turizm ve otel işletmecileri ise yeni iptallerin yaşanmaması için yerli ve yabancı turistlere çağrıda bulunuyor.

DAYANIŞMA YAŞATIR

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli 21 Haziranda başlayan orman yangınlarının tamamen söndürülmesinin ardından çağrı yaptı. Yangınlar nedeniyle tatilini Marmaris’te geçirmekten çekinen vatandaşlara yönelik yapılan çağrıda, yangının izlerinin silindiği belirtilerek güvenli bir tatil için Marmaris’in misafirlerini hazırlamaya hazır olduğunu belirtti. Deliveli; “Oteller, restoranlar, plajlar, tekneler büyük yangın sonrası başta Marmaris ve Bodrum olmak üzere Muğla'nın tüm tatil beldelerinde sizleri bekliyor. Pandemi ve yaşanan yangın afetinin yaralarını, ticari çarkların dönmesi ile hep birlikte sarabiliriz. Biliyoruz ki, tüm yürekler bu süreçte ‘Nasıl destek olabiliriz’ diye bizimle çarptı. Bize vereceğiniz en büyük destek işletmelerimizi doldurmanızdır. Tesis bazında hala dönemsel indirimlerin devam ettiği bu dönemde rezervasyonlarınızı bekliyoruz. Dayanışma yaşatır” ifadelerine yer verdi.

TURİZMCİLER UMUT EDİYOR

Dönemsel indirimlerin olduğunu ve Kurban Bayramı ile ilgili kampanyaların yapıldığını vurgulayan turizmciler, Genelde tatilciler son dakika rezervasyonları yapmaktalar. Birçok Avrupa ülkesi gibi artık bizlerinde ön rezervasyon sistemini öğrenmemiz hayata geçirmemiz gerekiyor. Şu anda otellerimiz aranarak fiyat soruluyor. 9 günlük bayram tatili dönüşleri bizleri bir nebze olsun umutlandırdı. 3 yıldız ve üzeri nitelikli her şey dâhil çalışan oteller dolululuk oranlarına yaklaştı. Umarım bu bayram tatili istediğimiz yoğunluğa ulaşırız diyoruz. Zamlar ve pahalılık eski yıllardaki gibi kalabalıkları oluşturmaz. Bayramım üçüncü günü sonrası günü birlik ve kısa süreli olsa da talep bekleniyor” dedi.

1.jpg15.jpg20220523-180421.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.