MARMARİS’İN KIRSAL MAHALLERİNDE BAYRAM DOLU GEÇECEK

MARMARİS’İN KIRSAL MAHALLERİNDE BAYRAM DOLU GEÇECEK

MARMARİS’in dünyaca ünlü kırsal turistik mahallerinde butik ve apart otel işletmecileri kapılarını Ramazan Bayramı’nda açıyor.

Korona virüs salgınında en çok talep gören Marmaris'in dünyaca ünlü Selimiye, Bozburun, Turgut, Söğüt, Orhaniye, Çamlı ve Bayır gibi kırsal turistik mahallerinde küçük çaplı apart otel işletmecileri tadilatlarına başladı. Virüs salgını döneminde maddi imkânları yüksek kişilerin sakin, izole ve önü deniz arkası ormanlık alanları tercih ettiği kırsal mahaller bu yıl da yoğun ilgi görüyor. İlçenin turistik 13 mahallesinde 6 -15 odalı yaklaşık 300 apart otel işletmecisi, Ramazan Bayramı başından itibaren müşteri kabul etmeye başlayacak.

Önü eşsiz deniz ve arkası orman manzarası olan izole konaklama tesislerini, şimdiden büyükşehirlerden tatilciler arayarak bilgi almaya başladı. Apart otellerin boyası yapılırken odalarda mobilyaların bazıları yenilendi bazıları bakımı yapıldı.

Dünyaca ünlü sanatçı ve iş adamlarının yaz aylarında gözlerden uzak kalmak, sakin bir tatil yapmak için geldiği Selimiye Mahallesi'nde 10 odalı butik otel işletmeciliği yapan Barış Ünlü, “ Deniz gören kırsal mahallerimizde yaklaşık 300 butik veya apart otel bulunmakta. Ramazan Ayı’nda tadilatlarımızı ve yenilememizi yaparak nasip olursa ilk günü açacağız. Şu anda bayram için rezervasyon talebi yoğun. 2 ile 4 Mayıs Ramazan Bayramı’nın uzatılması işletmeciler için çok iyi olur. Hafta sonuna denk gelmesi beş güne çıkartır ama geçen yıllarda ki gibi 9 gün olmasını istiyoruz. Korona virüs salgını döneminde birçok tatilci, nitelikli dediğimiz her şey dahil çalışan 3 yıldız ve üzeri konaklama tesisleri yerine bizim gibi doğa ile baş başa, izole, sakin zaman geçirebilecekleri yerleri tercih etti. Bu güzellikleri gören ve âşık olan bir çok kişi de bu yıl tercihlerini bizden yana kullanacaklar. İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Bursa gibi kalabalık şehirlerden telefonla bilgi almak isteyen vatandaşımız çok. Otelin konumu, odaların durumu, virüs ile ilgili aldığımız tedbirleri soruyorlar. Varlıklı insanların tatil yaptığı yerler olduğu için oda fiyatı ve lüks sorgulama yerine izole nasıl tatil yaparım düşüncesiyle bilgi istiyorlar. Umarım çok güzel bir turizm sezonu geçiririz” dedi. Zengin tatilcilerin tercih ettiği yerler olduğunu vurgulayan Ünlü, şöyle devam etti. “ Gelen zam, akaryakıt ve birçok etkenler fiyatlarımızı yükseltti. Geçen sene günlük oda fiyatları 400 ile 1000 lira arasında değişiyordu. Maliyetler artınca mecburen fiyatlarda artmakta. Talep çok olduğunda fiyatlar, özelliklerine göre günlük sadece konaklama 800 ile 2000 arası değişir. Şu anda bile okulların kapanması sonrasına talepler söz konusu”.

ASIL REZERVASYONLAR OKULLAR KAPANDIKTAN SONRA

Söğüt ve Bozburun Mahallesi’nde apart otel ile restoran işletmeciliği yapan Halit Yazıcı, “ Ramazan Bayramı ile kapılarımızı tatilcilerimize açacağız. Çeşitli hazırlıklarımızı, tadilat ve bakımları yapıyoruz. İki otelimde 18 oda var. Bunun 11 tanesi tatilciler tarafından bayramda rezervasyonlu. Bizleri çoğunlukla tatilcilerimiz tercih ediyor. Başta İstanbul olmak üzere Ankara ve Karadeniz’den müşterilerimiz oluyor. Asıl tatil planı okullar kapandıktan sonra olacak. Şimdiden Haziran sonundan itibaren ön rezervasyonlar gelmeye başladı. Kurban Bayramı Temmuz başında. Temmuz ve Ağustos ayı bizim için çok yoğun geçecektir. Virüs döneminde izole, temiz, doğa ve deniz ile baş başa tatil tercih edenler yine Marmaris’in köylerine gelecektir” dedi.

1007marm12.jpg1907marm08.jpg1907marm11.jpg2107marm10.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.