MARMARİS KOYLARINA ERKEN GELEN LÜKS YATLAR YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

MARMARİS KOYLARINA ERKEN GELEN LÜKS YATLAR YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Marmaris ve kırsal turistik mahallelerin el değmemiş koylarında demirli milyon dolarlık yatlarda ki insanların alışverişleri yöre halkının ekonomisini canlandırıyor.

Marmaris’in dünyaca ünlü turistik kırsal Selimiye, Orhaniye, Turgut, Bayır ve Bozburun mahallesinde ki yeşil ile mavinin her tonunun bulunduğu koylarda demirli motor yatlar, yelkenliler yöre halkının ekonomisini canlı tutuyor. Korona virüs salgınında dahi kırsal mahallerde ki cennet koylarda izole yaşam süren yat tutkunları, bu yıl sezonu erken açtı. Avrupa yanı sıra Türk ünlü zenginler, değerleri 1 ile 25 milyon dolar arasında değişen yat ve yelkenleriyle cennet koylara akın etti. İlçe’nin el değmemiş kırsal mahallerine yakın koylarda gözlerden uzak ve sağlıklı yatlarında tatil yapanlar yörenin ekonomisine de canlandırmaya başladı. Milyon dolarlık yatların sahipleri zodyak botlarla Bozburun, Selimiye ve Turgut gibi mahallerine gelerek alışveriş yaptı. Yat personelleri ise günlük yiyecek-içecek ihtiyaçlarını marketlerden karşıladı. Avrupa’nın zengin turistleri gittikleri mahallerde organik bal, lavanta, sabun, kekik gibi ürünler yanı sıra hediyelik eşya dükkânlarından alışveriş yaptı. Akşam ise çevresi yemyeşil doğa ile çevrili restoran ve kafeteryalarında yemeklerini yedi, içeceklerini yudumladı. Kırsal mahaller yanı sıra Marmaris ilçe merkezi de lüks yatlarla doldu. Çoğunluğu Amerika ve İsrailli zengin işadamları ilçeye gelmeye başladı.

LÜKS YATLARIN KATKISI TARTIŞILMAZ

Marmaris ilçesinde 37 kilometre mesafedeki turistik Selimiye Mahallesi’nde 2 restoran ve 2 plaj işletmeciliği yapan Ali Gök, “ Pandemiden dolayı milyon dolarlık yatların akınına uğradık. Bu yatlardaki varlıklı kişilerin mahallemize gelerek alışveriş yapması ekonomik olarak büyük katkısı oldu. Pandemi sürecinde mekânlarımızı açalım mı açmayalım diye kafamızda soru işareti vardı. Ama bu milyon dolarlık yatların gelmesi ekonomimize büyük katkısı oldu. Pandemi de büyük faydası olan lüks yatlar şimdi 2022 turizm sezonunda erken gelmeye başladı. Haziran’dan başlayarak Eylül sonuna kadar yatlarda yoğunluk bekliyoruz” dedi.

YAT TUTKUNLARI CEBİMİZİ DOLDURDU

Turgut mahallesinde karayolu kenarında kendi ürettiği doğal yiyecekleri satan Ahmet Çetin“ Kendi yerimde ürettiğim organik bal, kekik, ada çayı, lavanta ürünleri satışı yapıyorum. Pandemi nedeniyle geçen yıllarda hiç görmediğimiz kadar motor yat akını oldu. Koylara binlerce motor yat ve yelkenli demir attı. Bu motor yatlardan gelenler mahallerimizi dolaştılar ve alışveriş yaptılar. Varlıklı kişiler alışverişleri ile cebimizi doldurdu. Bu yıl turizm sezonunda yatlar erken gelmeye başladı. Kıyısı bulunan köylerde ciddi yatçılar var. Mayıs ortasından itibaren yat turizminde ciddi artış olacağını düşünüyorum” dedi.

0707marm03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.