MARMARİS ESNAF ODASI BERBERLERİN BİR GÜN KAPATILMA KARARINA TEPKİ GÖSTERDİ

MARMARİS ESNAF ODASI BERBERLERİN BİR GÜN KAPATILMA KARARINA TEPKİ GÖSTERDİ

MARMARİS Esnaf ve Sanatkârlar Odası, berber, kuaför ve güzellik salonların haftanın bir günü kapatılması kararının turizm şehirlerinde yeniden değerlendirilmesini talep etti.

Ticaret Bakanlığı, 1 Ekim'den itibaren tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar aldı. Ticaret Bakanlığı'nın, İçişleri Bakanlığı aracılığıyla 81 il valiliğine gönderdiği karara göre, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın hangi günü kapalı olacağı, sektör temsilcisi meslek kuruluşlarının görüşleri alınmak suretiyle, her ilin kendi dinamikleri içinde valiler tarafından belirlenecek.

Bu karar ardından Marmaris’te bulunan berber, kuaför ve güzellik salonları işletmecileri soluğu İlçe Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı’nda aldı. Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız ile görüşen işletmeciler, turizm şehirlerinde kararın yeniden gözden geçirilmesi talebinde bulundu. Bir dizi görüşmeler sonrası yazılı açıklama yapan Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız şunları ifade etti.

ÜLKEMİZİN HER ŞEHRİNİN İŞ POTANSİYELİ AYNI DEĞİL

“Turizm bölgelerini yılın 12 ayı rutin bir iş seviyesi olan diğer şehirlerimiz ile karıştırmamak lazım. Turizm bölgeleri bir Yozgat, Trabzon, Artvin, elazığ gibi kentlerimizde var olan 12 ay iş potansiyeli taşımıyor. Bizler yılın 6 ayı iş yapıyoruz geri kalan 6 ayı bir çok esnafımız dükkan bile açmıyor. Nisan ayı ile kasım ayının ortasına kadar olan zamanlarda turizm sezonu diye adlandırdığımız aylarda gerçekleştirdiğimz iş hacmi ile, ocak ayındaki iş hacmimiz arasında dağlar kadar fark oluşuyor. Bu nedenle uygulanmak istenen karar, turizm bölgeleri için farklılık göstermesi gerekiyor. Turizm bölgelerini iç kesimlerimizdeki esnaflarımız ile çalışma günleri ve saatleri açısından farklı tutmak zorundayız.

FARKLILIKLAR OLMASI, ESNAFIMIZI BİRBİRİNE DÜŞÜRECEK VE KARARI UYGULAMAK İSTEMEYECEKLERDİR

Aynı zamanda otel içlerinde bir çok bu konuda faaliyet gösteren esnaflarımız var. O esnaflarımız otel içi olacağı için büyük bir ihtimalle otel içi esnaflarımız otellerde 24 saate esas bir hizmet sunumu olduğu için, otel içi esnaflarımız açık olacak, çarşı yada mahalle arasındaki esnaflarımız kapalı olacak. Yaşanan bu ikililik esnaflar arasında büyük bir sorun yaşatacağını düşünmekteyiz. Turizm bölgelerindeki berber, kuaför, güzellik salonu esnaflarımız 1 aralık ile 30 mart arası her Pazar işletmelerini kapatmalarını ancak 1 nisan ile 30 kasım arası hiçbir şekilde kapatmanın olmaması gerektiğini savunmaktayız” dedi.

whatsapp-image-2022-09-11-at-12-13-52.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum