MARMARİS BELEDİYESİ KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ AÇILDI

MARMARİS BELEDİYESİ KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ AÇILDI

Marmaris ilçe Belediyesi şiddet gören, psikolojik ve sosyal desteğe ihtiyaç duyan kadınlar için danışma merkezini hizmete açtı.

Marmaris Belediyesi tarafından Sarıana Mahallesinde İkinci Bahar Huzurevinin zemin katında hizmete giren Kadın Danışma Merkezinin açılış konuşmasını CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca yaptı. Karaca konuşmasında kadına şiddete yönelik kanun tasarılarının takipçisi olduklarını belirtirken ‘’ Hizmet vermek için Cumhuriyetçi Halk partisinin iktidara gelmesini beklemiyoruz, partimize bağlı belediyelerimizde hizmetlerimizi zaten yapıyoruz. Evet, bu danışma merkezi işte iktidar olmadan yapabileceklerimizi, yerelde yapabileceklerimizi bir göstergesi. Ben Marmaris Belediye Başkanımızın bu mücadelesini ve bu mücadeleye olan uygulama yönündeki partimizin politikalarına olan desteği için huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum ve bu merkezin bundan sonra diğer tüm Muğla'daki belediyelerimize, Büyükşehir Belediyemize ve Cumhuriyet Halk Partili 251 belediyeye örnek olmasını diliyorum. Birçok belediyemiz de var ama Marmaris'te olması çok daha önemli. Bir de nüfusun 100 bini olağan altında olan yerlerde de bir sığınak olması lazım başkanım. Umut ediyorum ki onu da hizmete getireceksiniz. Bu merkezin hayırlı olmasını diliyorum. Bu merkezin şiddetsiz, sömürüsüz ve kadın mücadelesinin kazanımlarının hiçbir zaman elden gitmediği, daha da üstüne konularak toplumsal cinsiyet eşitliğinin bir politika haline geldiği günlerde buluşmak dileğiyle hepinize teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum ‘’ dedi.

Kadın Danışma merkezinin açılışına CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ve Burak Erbay ile Parti İlçe Yönetimi de katılım sağladı.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay Kadın Danışma Merkezi ile ilgili ‘’ Marmaris'te çok kadına şiddete dair bir şey olmadığı düşünülebilir. Ama bizler gördük ki Marmaris'te dahi buna ihtiyaç var. Hele ki İstanbul sözleşmesinin yürürlükten kaldırıldığı böyle bir süre içerisinde bu ihtiyaç daha da hızlı bir şekilde ortaya çıkmış durumda. Bu anlamda da biz kendi üzerimize düşen dünya yürüyüşümüzün gerektirdiği şekliyle hızlı bir şekilde organize olarak arkadaşlarımızla birlikte bu sosyal hizmeti de hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz’’ diyerek Kadın Danışma Merkezinin hizmetleri hakkında bilgiler verdi.

Başkan Oktay ‘’kadınlarımızın şiddetle mücadelede cinsiyete dayalı ayrımcılıklar da kadın hakları gibi ihtiyaç duydukları konularda her türlü bilgilendirme, onların her türlü güçlendirilmesini sağlamada sosyal, psikolojik, hukuksal olarak desteklenmeleri amacı ile bu merkezi hizmete açmış bulunuyoruz. Bununla birlikte fiziksel, duygusal, cinsel, ekonomik şiddete uğrayan, uğrama riski taşıyan kadınlarımıza da destek için burası bugün itibariyle artık hizmetinizde. Ama burayı açarken ben en büyük dileğimi şöyle ifade etmek istiyorum. İnşallah hiçbir kadınımız hiçbir zaman böyle bir yere ihtiyaç duymaz’’ dedi.

Kurdele kesim töreninden sonra Kadın Danışma Merkezini gezen CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin ve Burak Erbay çalışanlardan bilgiler aldılar.

Marmaris Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Suzan Zift ‘’ Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek bir psikolog, sosyal çalışmacımız ve bir görevlimiz bulunuyor. Bize gelecek kadınlarımızın ilk uğrak yeri olsun istedik. Bize danışan kadınların doğru yere yönlendirilmelerini hedefliyoruz. Daha doğru bir adresten insanlara iletişim sağlamalarını, iletişimlerinin daha böyle verimli geçmeleri için hizmet vereceğiz. İnşallah ki başkanım da açılış konuşmasında söylediği gibi buraları biz kadınlarımıza destek vermek için değil daha güzel projeler için kullanmalıyız ‘’ şeklinde konuştu.

Hafta içi her gün mesai saatleri içinde hizmet verecek olan Kadın Danışma Merkezinde çocukları ile gelen kadınların oyun alanları ve dinlenme alanları mevcut.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.