FIRINCILAR İSYANDA MARMARİS TİCARET ODASI SESSİZ

FIRINCILAR İSYANDA MARMARİS TİCARET ODASI SESSİZ

Marmaris'te kimi bakkallarda ekmek 3 liradan satışa çıkarılırken kimilerinde 2,5 liradan satılması vatandaşlarda soru işaretine neden oldu. Yaşanan gelişmeler ile ilgili Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası son noktayı koydu.

MTO SESSİZ ESNAF ODASI HAREKETE GEÇTİ

Art arda gelen zamlar, döviz kurlarının yükselişi fırıncıları da etkiledi. Marmaris ve ilçelerinde ki fırıncılar üye oldukları Marmaris Ticaret Odası başta olmak üzere ilgili kurumlarla zam yapılması konusunda görüş bildirmesine rağmen bir sonuç çıkmadı. Her geçen gün zarara uğrayan fırıncılar Marmaris Ticaret Odası’nın sessiz kalmasına sitem ederken bir atak Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası’ndan geldi. Esnaf odasına üye 6 fırıncı ile yapılan görüşmelerde zam yapılması istendi. Marmaris’te 240 gram ekmek 2,5 liradan satışa devam ettiği öğrenilirken susamlı ekmeğin 3 lira olduğu öğrenildi. Vatandaşın kafasının karışmasına neden olan fiyat farklılığı Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız’ın açıklamasıyla çözülmüş oldu. Ayyıldız, “ Odamıza üye fırıncılarımız artan zamlar nedeniyle ekmekte fiyat artışı için birçok kez görüşmeye geldi. Marmaris’te ekmek fiyatı değişmedi. Susamlı ekmek 3 lira susamsız 2,5 lira. Hem vatandaşımız hem de fırıncıların mağdur olmaması için düzenleme yapılması şart. Marmarisli hemşerilerimizin kafası karışmasın. Kimseyi mağdur edecek bir girişimimiz olmadı olamaz” dedi.

Ayrıca Muğla’nın Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman ilçelerinde yaptığımız görüşmelerde susamsız ekmeğin 2,5 liradan fırınlardan satıldığı öğrenildi. Muğla’nın 12 ilçesindeki fırıncıların gelen zamlar nedeniyle sıkıntı çektikleri ve bir an önce oda temsilcilerin duruma el atmaları kendilerine kulak vermeleri istendi.Muğla merkez de ise ekmek fiyatların 2,5 liradan satıldığı odalara üye olan fırıncılar isteklerin yerine getirilmediğine isyan etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.