DÜNYANIN 35. RUSYA’NIN 2. ZENGİNİN SÜPER YATI MARMARİS’TE

DÜNYANIN 35. RUSYA’NIN 2. ZENGİNİN SÜPER YATI MARMARİS’TE

“Rusya’nın en zengin ikinci işadamı” olarak bilinen Leonid Viktorovich Mikhelson’ın 150 milyon dolarlık “Pacific” adlı süper lüks yatı Marmaris’te.

Ukrayna savaşı nedeniyle Amerika ve Avrupa çok sayıda Rus işadamlarının gayrimenkulleri hakkında yaptırım kararı alınca dünyaca ünlü zenginler el koyma operasyonlarından lüks yatlarını korumak amacıyla Türkiye’ye kaçırdı. Kimi Rus milyarderler yatlarında kendilerini gizlerken bazıları farklı ülkelerde saklanarak yatlarını personeli aracılığıyla Türkiye’ye getirdi. Ukrayna-Rusya savaşı çıktıktan sonra ortadan kaybolan Rus milyarder Mikhelson’ın ultra lüks yatının iki aydır Güney Ege sularında dolaştığı ve en son olarak Marmaris Limanı’nda demir attığı görüldü. Üzerinde helikopteri bulunan 85 metre boyundaki lüks yatın, el konulmaması için 7 bin deniz mili gizli yolculuğunun sonu Marmaris olduğu öğrenildi. İçinde iki kaptan ve 4 personelinin bulunduğu süper yatın özel güvenlik sistemleri bulunduğu öğrenildi. Musevi aileden gelen İşadamı Mikhelson, Geçen sene kişisel 34,5 milyar dolar net servetiyle dünyanın 35’inci ve Rusya’nın ikinci büyük en zengini unvanını aldı. Sanata büyük ilgi duyan Rus işadamının paha biçilemeyen eserlere sahip olduğu bilinmekte. Evli ve iki çocuk sahibi olduğu bilinen işadamının süper yatının sır gibi saklanan özel güvenlik sistemleri bulunuyor.

RUS OLİGARKLAR MARMARİS’TE CİRİT ATIYOR

Rus işadamları, AB ve ABD yaptırımlarından dolayı süper yatlarını kaptırmamak için Türkiye’ye sığındı. Mayıs başından itibaren Bodrum, Göcek ve Fethiye koylarında gezen ultra lüks yatların son ve uzun süreli konaklama adresi Marmaris oldu. Dünya ve Türkiye kamuoyu tarafından bilinen Rus zenginlerinden Andrey Molchanov'a ait olduğu belirtilen 74 metre uzunluğundaki Cayman Adaları bayraklı "Aurora" , Rus oligark Vladimir Strzhalkovsky'nin sahibi olduğu 68 metre uzunluğundaki "The Ragnar" ve en son olarak Rus iş insanı Roman Abramoviç'in ultra lüks yatı "Eclipse" Marmaris’te en uzun süre konaklayanlar arasında yer aldı. Dünyanın en zenginleri arasında yer alan Rus işadamlarının süper yatları içinde olup olmadığı bilinmez iken yakın dostları ile akrabalarının tatil yaptığı öğrenildi.

pasifik-1.jpgpasifik-2.jpgpasifik-3.jpgpasifik-4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.