BÜYÜKŞEHİR ZABITA MARMARİS’TE MARKETLERİ DENETLEDİ

BÜYÜKŞEHİR ZABITA MARMARİS’TE MARKETLERİ DENETLEDİ

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri MARMARİS’te marketlerde gıda denetimi yaptı. Kurallara uymayan çok sayıda işletmeye tutanak tutuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla gıda ürünlerinde KDV indirimi yüzde 8’den yüzde 1 çekme kararı ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Marmaris İlçesi’nde göreve yapan zabıta ekipleri sıkı bir denetim başlattı. Kara çıktığı andan itibaren ilçe merkezi ve 13 kırsal mahallesinde bulunan kurumsal firmaların şubesi marketler, bakkallar ve çok sayıda iş yeri denetlendi. Fiyat etiketleri yanı sıra giriş fiyatları incelendi. Çıkarılan genelgeye uymayan işletmeler tespit edildi. 14 Şubat günü çıkan KDV indirimi ardından üç günde girilmedik market bırakmayan zabıta ekipleri indirim yapmayanlara aman verdirmedi. Tespit edilen iş yerleri hakkında tutanak tutuldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris Zabıta ekipleri, “ Bu denetimlerimiz öyle bir iki günlük olmayacaktır. Marmaris ve 13 kırsal mahallesinde sık aralıklarla denetimler olacaktır. Dolaştığımız sokak ve caddelerde anında denetim yapacağız. Halkımızın ekonomik haklarının korunması için denetimlerimiz artarak devam edecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.