BAYRAM MARMARİS ESNAFININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEDİ

BAYRAM MARMARİS ESNAFININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEDİ

Korona virüs, ekonomik kriz, zamlar ve savaşın vurduğu MARMARİS esnafı, Ramazan Bayramında da istediğini göremedi. Otellere kapanan tatilci sadece gezmek ve hatıra fotoğrafı çekmek için dışarı çıktı.

Ramazan Bayramı’nın 9 gün olması umudu taşıyan turizmciler, 4 günlük süreçte bir şey kazanamadı. Pandemi, zamlar, vergi ve ekonomik kriz ile uğraşan turizmciler, Ramazan Bayramı’nda umduğunu bulamadı. 3 yıldız ve üzeri her şey dâhil tabir edilen nitelikli oteller bayramda doluluk yaşarken Marmaris esnafı hayalleri suya düştü. Çok para verdim diyerek otelden dışarı çıkmayan ve her türlü yiyecek, içecek ve eğlencesini otelde yapan tatilci bu sefer esnafı güldürmedi. Otellerinden sadece yürümek ve çevreyi görerek öz çekim yapmak için dışarı çıkan tatilci para harcamadı. Bayramın 2. ve 3 günü yakın şehirlerden araçlarıyla günü birlik gelen vatandaşlar, bol bol gezip hatıra fotoğrafı çektirip geri döndü. Günü birlik gelenler denize girip yanlarında getirdikleri sefer taslarında ki yemeklerle karınlarını doyurdu. Kafeterya ve restoranlarda oturmak isteyenler menü fiyatlarını görünce vazgeçti.

UMDUĞUMUZU BULAMADIK

Bu bayramın pandemi günlerinden bir farkı olmadığını iddia eden esnaflar, umutlarının başka bayrama kaldıklarını ifade etti. Hediyelik eşya satışı yapan Ahmet Demirci, “ Bayram tatili kısa olması ve ardı ardına yaşanan zamlar herkesi perişan etti. Önceden kısa da tatil olsa bile gelen vatandaşlar hediyelik eşya alır öyle dönerlerdi. Şimdiler de 20 lira değerinde bilekliğin pazarlığını yapıyorlar. Öğrendiğimiz kadarıyla tatilci her şey dâhil sistemi çalışan otellerde kendini kapatmış. Bu bayram yüzümüzü güldürmedi” dedi. Kafeterya işletmecisi Bilal Önsezen, “ Tatile gelenler oturmadan önce menü görmek istiyorlar. Çay 5 lira ve kahve 12 lira olduğunu görünce oturmaktan vazgeçiyor. Pandemi sonrası ve yaşanan zamlar nedeniyle vatandaşlar tatili kendilerini otele kapatıp yeme-içme, denize girme ve uyuma olarak belirlemiş. Otelde termosunu suyu ve içeceğini dolduran sadece gezip bol bol hatıra fotoğraf çektirdi. Bu bayram umutlarımızı yeşertmedi” dedi.

turizmci-memnun-4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.