“BALIK ZEVKİMİZDE GÖZÜ OLANIN GÖZÜ ÇIKSIN”

“BALIK ZEVKİMİZDE GÖZÜ OLANIN GÖZÜ ÇIKSIN”

Akaryakıta ardı ardına gelen zamlar ve elektrik vurgunu ardından balık tezgahlarını da nasibini aldı. Sofraların vazgeçilmesi hamsi kilosu 45 liradan lapa 50 liradan satışa çıktı. Üretici üzgün tüketici ise sitem etti.

Dört tarafı denizlerle çevrili Marmaris’te balık fiyatları beyaz et ile yarışı hale geldi. Akaryakıta her gün yapılan zamlar ve ardından elektrik fiyatlarına yüzde 127 zam eklenince balıkçılar zam yapmak zorunda kaldı. Marmaris Belediye Kapalı Pazar Yeri’nde bulunan Balık hali esnafı, gelen elektrik faturalarının 3 katına çıkmasıyla fiyat etiketlerini de artırdı. Sofraların vazgeçilmesi olan Hamsi en çok zam alanlar arasında oldu. Hamsi ardından Marmarislilerin en çok tükettiği istavrit, lapa fiyatları tavan yaptı. Hamsi kilosu 45 liradan satışa sunulurken lapa 50 ve istavrit 45 lira oldu. Şubat ve Mart aylarının vazgeçilmesi olan deniz levreğinin kilosu 120 liraya dayandı. Balık hali esnafı mecbur kaldıklarını ifade ederken tüketiciler sitem etti. Balık tezgâhları önüne gelen vatandaşlar fiyatları görünce bir anlık şok yaşadı.

HAFTADA 3 GÜN GELENLER BİRE İNDİ

Marmaris Balık hali esnafı mecbur kaldıklarını tüketicilere bir şey diyemediklerini vurguladı. Balıkçılar, “ Akaryakıt zamları çok etkilemişti. Etkilemesine rağmen 1 ile 3 lira arasında fiyat artışımız oldu. Ardından soğuk hava dalgası ve elektrik fiyatlarına yapılan aşırı zam belimizi büktü. Dükkânlarımızda buzdolabı, derin dondurucu ve soğuk hava deposu var. Aylık 3 bin lira öderken şimdi 8 ile 12 bin lira fatura ödüyoruz. Vergi, SGK, zamlar ve giderlerin artmasıyla mecbur zam yapmak zorunda kaldık” dedi.

BALIK ZEVKİMİZDE GÖZLERİ KALMIŞ

Balık haline gelen tüketiciler ise tezgâhlardaki fiyatları görünce şok yaşadı. Esnaflık yapan Metin Kolcan, “ Haftanın üç günü balık almaya gelirim. Özelikle hamsi de artan fiyat çok etkiledi. Hamsi bile tavuk ile yarışır hale gelmiş. Zamlar hepimizi ciddi yaraladı” dedi. Emine Çokgöz ise, “ 56 yaşındayım ülkemizde bu kadar yüksek enflasyon ve zam görmemiştim. Elektrik, su, kira gideri tüm maaşımızı aldı götürdü. Haftada bir balık zevkimiz vardı onda da gözleri kalmış. Yaratan bu yöneticileri ıslah etsin” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.