Balık tezgâhları ateş pahası

Balık tezgâhları ateş pahası

Akaryakıta gelen zamları balık tezgahlarını da vurdu. Orta direk ailelerin sofralarından eksik etmediği Hamsi, İstavrit ve Sardalyenin kilosu 40 liraya ulaştı. Restoranların vazgeçmediği Çupra 70 ve levrek 80 liradan tezgahlarda satışa çıktı.

Akaryakıta gelen zamları balık tezgâhlarını da vurdu. Orta direk ailelerin sofralarından eksik etmediği Hamsi, İstavrit ve Sardalye’nin kilosu 40 liraya ulaştı. Restoranların vazgeçmediği Çupra 70 ve levrek 80 liradan tezgâhlarda satışa çıkarıldı. Deniz çupra ve levreği en çok fiyatı katlanan deniz ürünleri arasında olduğu öğrenildi.Marmaris Balık Hali’nde tezgâhlardaki deniz ürünlerinin kilo fiyatı et fiyatlarını aratmadı. İzmir’den getirilen ve sofralarda en çok tüketilen hamsi, istavrit ve sardalye fiyatları katlandı. Denizlerde bolluk olmasına rağmen artan fiyatlar yükselen akaryakıt fiyatlarına bağlandı. Akaryakıt ile birlikte artan fatura maliyetleri balıkçıları fiyat yükseltmeye mecbur bıraktırdı.40 yıldır balıkçılık yapan Durmuş Ali Yücel, “ Gelen zamlardan herkes etkilendi. Karadeniz’den İzmir’e oradan Marmaris’imize gelen sofralarımızın vazgeçilmesi hamsinin fiyatı çok normal. Yüksek fiyatlar nedeniyle fazla talep yok. Gelen vatandaşların çoğunluğu kredi kartıyla alışveriş yapmakta. En çok fiyat çupra ve levrekte görüldü. Önceden bir iki kilo deniz ürünü alanlar şimdi yarım kilo alıyor. Yâda haftanın üç günü balık almaya gelenler bir defa geliyor” dedi.

YAŞAMI PAHALILAŞTIRDILAR

Meral Türkcan, “ Haftanın 3 günü buraya gelip çeşitli deniz ürünleri alırdım. Fiyatları bildiğim için gelen zamlar etiketlere yansımış. 25 liradan aldığım hamsi 40 lira olmuş. Balıkçı, gece- gündüz gelen zamlardan dolayı artırmakta mecbur. Tüketici ise benim gibi sitem ediyor. Yapacak bir şey yok. Bir kilo yerine yarım kilo alıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.