AYYILDIZ ‘ESNAFLARIMIZA FİNANSMAN SAĞLAMAYA DEVAM EDİYORUZ’

AYYILDIZ ‘ESNAFLARIMIZA FİNANSMAN SAĞLAMAYA DEVAM EDİYORUZ’

Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve aynı zamanda Marmaris Esnaf Kooperatif Başkanı Mehmet Ayyıldız üyelere yönelik kredilendirme konusu ile ilgili Marmaris Haber’e açıklama yaptı.

Ayyıldız 100 Bin Liradan 650 Bin Liraya kadar verilen ve faiz oranı %15 olan kredilerin 5 yıllık bir ödeme planı ile yapıldığını ifade etti.

‘7 ayda yüzlerce esnaf ve zanaatkârımıza 200 Milyon finansman sağladık’

Ülkemizin ve dünyanın en popüler turistik kentlerinden olan Marmaris’in en çalışkan ve çözüm odaklı Başkanlarından olan Mehmet Ayyıldız oda üyelerine yönelik faaliyetlerine uzun Ankara mesailerinin ardından Kooperatif kurulmasını sağlayarak devam etti. Yaklaşık 7 ay önce kurulan ve ilk günden bu yana sadece Esnaf ve sanatkarlar değil Şoförler Odası üyelerine de düşük faizli kredi imkanı sağlayan kooperatifte bugüne kadar 200 Milyon TL’ye yakın finansman sağlanıldığı belirtildi.

Başkan Mehmet Ayyıldız ‘Marmaris Ahiler Esnaf ve Sanatkarlar kredi ve Kefaret Kooperatifi kurduk yaklaşık 7 ay oldu, 7 ay içerisinde bugüne kadar Marmaris'te faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlarımıza yaklaşık 200 milyon TL finansman sağladık. 7 aylık bir süreçte bu sağlamış olduğumuz finansman gerçekten başarılı bir finansman oldu. Tabii buradaki birinci hedefimiz Marmaris'te faaliyet gösteren esnaf ve Sanatkârlarımızın çok düşük faiz oranı ile krediye ulaşabilmesi. Bugün şu anda bankalarımızda ortalama yıllık faiz oranları %60 civarında. Kredi Kefaret Kooperatifinde ise şu anda ortalama yıllık faiz oranı yüzde 15 yani Marmaris'te iki tane kredi ve Kefaret Kooperatifi var. Her ikimiz de şu anda yıllık ortalama %15 faiz oranıyla esnaf ve sanatkarlara kredi finans sağlamaktayız. ‘’ dedi.

‘100 Bin liraya tek kefil, 100 Bin üzerine ipotek ile kredi çekilebilir’

Bu kredi ile ilgili şartlar nelerdir insanlar neler yapması gerekiyor herhangi bir ipotek vermesi gerekiyor mu? sorumuza Başkan Ayyıldız ‘’Tabii ki bu krediyi sadece Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar odasına Marmaris şoförler üye olan Esnaf ve Sanatkarlar alabilmekte. Ticaret Odasına ve doğal olarak başka işler yapan kişiler bu krediden faydalanamamaktadır. Maksimum 650.000 TL limitli 5 yıl vadeli aydan aya, 3 aydan 3 aya, 6 aydan 6 aya ödeme şeklinde sunarak esnaf ve sanatkarlarımıza bu kış gününde bu kötü ortamda düşük faizli krediye ulaşabilmeleri için Marmaris ahiler Esnaf ve Sanatkarlar kredi ve kefaret Kooperatifi olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu krediyi verirken bazı kıssalarımız var eğer kişi maksimum 650 bin limitli krediyi istiyorsa Devletimiz bizden bir teminat almamızı istiyor bir teminat karşılığında verebiliyoruz. Marmaris ahiler ve kredi kefaret kooperatif Başkanı olarak konuşayım kişi eğer 100.000 TL'ye kadar bir kredi istiyorsa tek bir kefille 100.000 TL'ye kadar kredi tahsis ediyoruz eğer kişi 100.000 liranın üzerinde bir kredi talep ediyor ise o zaman bir araç bir tekne ya da bir teminat ev olabilir arsa olabilir tarla olabilir dükkan olabilir. Bir teminat almak zorundayız, yani 100.000 TL üzerindeki kredilere bir ipotek ve teminat gerekiyor.’’ sözleri ile cevapladı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mehmet Ayyıldız sadece aynı anda başka bir kooperatiften kredi kullanmış olan esnaf ve şoförlerin bu kredi imkanından yararlanamayacağını belirterek detaylı bilgi için Esnaf odasına beklediklerini iletti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum