AKP HÜKÜMETİN ZAMLARI BAYRAM TATİLİ PLANLARINI ALT ÜST ETTİ

AKP HÜKÜMETİN ZAMLARI BAYRAM TATİLİ PLANLARINI ALT ÜST ETTİ

KURBAN Bayramı tatiline bir ay kala otelciler, kampanyalarına rağmen tatilci ön rezervasyon hareketliliği göstermedi. Ardı ardına yapılan zamlar tatil planları yapan tatilcileri etkiledi.

8 Temmuz Cuma Arife ile başlayan ve 4 gün sürecek olan Kurban Bayramı, hükümetin alacağı karar ile uzatılması netleşmez iken, tatilciler zamlar nedeniyle planlarını erteledi. AK Parti hükümetin akaryakıta her gün zam yapması ile beraberinde maliyetler de arttı. Toplu iğneden gıdaya, giyime ve ulaşıma gelen zamlar vatandaşların tatil planlarını da değiştirdi. Marmaris’te az sayıda İngiliz olması, savaş nedeniyle Rus turistlerin gelmemesi, Ak Parti hükümetinin dış politikada yanlışları turizmde ciddi sıkıntılara neden oldu. Turizmcilerin umudu olan tatilciler, zamlar nedeniyle bir ay önceden önce başlayan bayram rezervasyonlarını ertelemesi umutları azalttı. Üç yıldız ve üzeri her şey dâhil çalışan otellerin kampanya fiyatlarının yüksek olması tatilcileri düşündürürken alternatif tatil planları yapmaya başladı.

ZENGİNLER BİLE TEDBİRLİ

Marmaris’in dünyaca ünlü kırsal Selimiye, Orhaniye, Söğüt ve Bozburun gibi turistik mahallerinde ki apart otel işletmecileri umudunu bayram tatiline çevirirken rezervasyonların yüzde 10 civarında olduğunu belirtti. Çoğunlukla maddi durumları çok yüksek olan kişilerin geldiği turistik mahallerde beklenen talebin olmadığı öğrenildi. Okulların kapanması ardından yeni eğitim-öğretim için kayıtları beklediğini ifade eden işletmeciler, “ Kurban Bayramı’nda beklediğimiz doluluk olacağını zannetmiyorum. Zengin dahi olsanız akaryakıta gelen her gün zamlar düşündürüyor. LGS sınavları sonuçları 30 Haziran’da açıklanıyor. Kayıt ve işlemler uzar. Üniversite sınavları derken tatil planları Ağustos ayına kayma ihtimali çok yüksek. Kırsal mahallerimizde 15 Temmuz- 15 Eylül arası tatilci kalabalı olur. Ak Parti’nin her gün yaptığı zamlar nedeniyle maliyetlerimiz arttı. Artan maliyetleri karşılamak için bizlerde fiyatlarımızı yükseltmek zorunda kalıyoruz. Rezervasyon yapmak isteyenler fiyatları duyunca bir düşünelim diyorlar. Bu turizm sezonu istenildiği gibi gitmiyor” dedi.

BAYRAM 2. GÜNÜNDEN İTİBAREN GÜNÜ BİRLİK GELENLER OLUR

Otelci ve işletmeciler, Kurban Bayramı’nın 2. gününden itibaren Marmaris’e, Muğla’nın ilçelerinden ve yakın şehirlerden günü birlik gelişler olacağını öne sürdü. 2020 ve geçen yıl bayramlarda doluluk oranların yüzde yüzü aştığını ve bu yıl yüzde 30 civarında olacağını ifade eden turizmciler, “ Artan maliyetleri karşılamak için direniyoruz. Tatilciyi çekmek için imkânlar doğrultusunda fiyatları indirebildiğimiz kadar indiriyoruz. Ön görülerimize göre öyle yoğun bir kalabalık olmaz. Sokaklar ve plajlar dolu olur. Çünkü yakın şehirlerden günü birlik gidelim gezelim diyecek olanlar çok olacaktır. Umudumuzu yitürmiyoruz. Bakalım son dakika ön rezervasyonlar nasıl olacak?” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.