MARMARİS PAZARI ALIŞVERİŞE GELENLERİ HÜSRANA UĞRATIYOR

MARMARİS PAZARI ALIŞVERİŞE GELENLERİ HÜSRANA UĞRATIYOR

Marmaris'te bu hafta pazar ne durumda? Vatandaşlar pazar fiyatları ile ilgili neler söylüyor?

Her hafta Perşembe günü ilçe merkezindeki Pazar yerinde kurulan Marmaris pazarı pek çok meyve ve sebzenin yanı sıra, portakal, mandalina, limon gibi turunçgillerin yoğun üretim bölgelerinden biri olmasına rağmen, pazar alışverişleri vatandaşları yüksek fiyatlarla karşı karşıya bırakıyor. Narenciye fiyatları, 10 ila 25 TL arasında değişirken alışverişe gelen vatandaşlar pazarda marketlere benzer fiyatlarla karşılaştıklarını belirtiyorlar.

Vatandaşlar özellikle, narenciye üretimin yoğun olduğu bir bölgede olmalarına rağmen pazar alışverişlerinde hüsran yaşadıklarını dile getiriyor. Yüksek fiyatlar nedeniyle halk, pazar yerinde beklediği uygun fiyatları buladıklarını belirtiyorlar.

Emekli Pazar yerinde alışverişe gelen Ayşe Kara "Eskisi gibi rahat alışveriş yapamıyorum. Önceden pazara geldiğimde ihtiyaçlarımı rahatlıkla karşılıyordum, ancak şimdi belli başlı şeyleri almak zorundayım. Bütçem buna el vermiyor." Dedi. İsmini vermek istemeyen diğer bir vatandaş ise, "Kocam asgari ücret ile çalışıyor bir çocuğumuz var okula gidiyor, daha uygun olsun diye pazara geliyorum ama neredeyse hiçbir şey almaz oldum. Elimdeki para bir iki kilo bir şeyler almaya anca yeter durumda. Pazar artık eskisi gibi insanların rahat rahat meyvesini, sebzesini alabileceği bir yer olmaktan çıktı.” şeklinde duygularını ifade etti. Pazara kış sebzeleri 30 ila 50 TL arası fiyatlara satılırken, dağdan toplayıp pazara getirdikleri çıntar mantarı 100 ile 120 Türk Lirası arasında değiştiği gözlemlendi.

Muhabir: Yaren Özdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum