Köy pazarı eski unvanını kaybetti

Köy pazarı eski unvanını kaybetti

Her yer pahalı olur ama köy pazarlar en ucuz sebze meyve gibi bir çok yiyeceğin satıldığı yerdir anlayışı artık sona erdi. Temel gıda ürünlerinin fiyatlarındaki artışlar, köy pazarlarının en ucuz alternatif olarak bilinen imajını değiştiriyor.

Bir zamanlar ev üretimi sebze ve meyvelerin ekonomik bir seçenek olarak sunulduğu köy pazarları, artan maliyetler ve enflasyonun etkisiyle büyük bir dönüşüm yaşıyor. Köy pazarlarının önceden ucuzluğuyla bilinen ünü, bugün artık yerini yüksek fiyat etiketlerine bırakıyor.

Özellikle yaz mevsiminde meyve ve sebzelerin fiyatlarının adeta uçması, vatandaşların günlük gıda alışverişlerini ciddi şekilde etkiliyor. Bir zamanlar üç-beş lira arasında alınabilen ürünlerin fiyatları, artık en az elli lira ile başlayarak yüz liraları aşıyor.

Vatandaşlar, ekonomik zorlukları hafifletebilmek amacıyla köy pazarlarına akşam saatlerinde gitmeyi tercih ediyor. Ancak maalesef, bu taktik de istenen sonucu vermiyor. Enflasyonun etkisiyle temel gıda ürünlerinin fiyatları o kadar yükseldi ki, pazarlarda dahi uygun fiyatlı ürün bulmak giderek güçleşiyor.

Ülkenin genel ekonomik dengesizliği ve yükselen enflasyon, vatandaşları daha önce alışık olmadıkları şekillerde ekonomik planlama yapmaya yönlendiriyor. Birçok insan, köy pazarlarının tezgahlarını gezip en uygun fiyatı bulma çabasına düşerken, ekonominin getirdiği sıkıntıların ne denli etkili olduğunu gözler önüne seriyor.

Sonuç olarak, ekonomik sıkıntıların neden olduğu yüksek fiyat artışları, köy pazarlarını da etkisi altına alarak bu pazarların eski popülerliğini kaybetmesine neden oluyor. Vatandaşlar, temel gıda ürünlerine daha yüksek maliyetlerle ulaşırken, ekonomik istikrarsızlık ve enflasyonun etkileri günlük hayatın her alanında hissediliyor.

whatsapp-image-2023-08-29-at-18-22-54-1.jpeg

whatsapp-image-2023-08-29-at-18-22-52.jpeg

whatsapp-image-2023-08-29-at-18-22-54.jpeg

Haber- foto: Cemal Köyük

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.