Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya’nın '10 Nisan Polis Teşkilatının Kuruluş Günü ' mesajı

Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya’nın '10 Nisan Polis Teşkilatının Kuruluş Günü ' mesajı

Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya’nın '10 Nisan Polis Teşkilatının Kuruluş Günü ' vesilesi ile yayınladığı mesaj.

10 Nisan 1845 tarihinde kurulan Türk Polis Teşkilatı, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için büyük bir özveriyle gece gündüz çalışmaktadır.

Kurulduğu günden itibaren, hukukun üstünlüğünü, insan haklarına saygıyı ve demokratik toplum düzeninin devamını kendine ilke edinen Türk Polisi, 179 yılın bilgi ve tecrübesiyle bugün çok daha güçlü ve etkin bir şekilde milletimizin huzur ve güvenliğinin teminatı olmuştur.

Güvenlik ve huzur bireylerin önde gelen ihtiyaçlarındandır. Hak ve özgürlüklerin güven altında olduğu toplumlarda ekonomik ve bilimsel gelişmelerin üst seviyelere ulaştığı, kişilerin refah düzeylerinin göreceli olarak yüksek olduğu bilinen bir gerçektir.

Devletimizin temel unsurlarından biri olan Emniyet Teşkilatımız; halkımızın huzur ve güven içinde yaşaması, kamu düzeninin temini, hukukun tesisi ve insan haklarının korunmasına dair görevlerini büyük bir fedakârlıkla yerine getirmektedir. Gücünü kanunlardan, desteğini halkımızdan alan Polis Teşkilatımız bugünün büyük ve güçlü Türkiye’sinde sahip olduğu araç, gereç ve teknik imkânların yanı sıra dürüst, özverili ve yardımsever özelliği ile de milletimizin sevgisini ve saygısını kazanmış, saygın bir yapıda üstün başarılara imza atmaktadır.

Gelişen ve değişen suç yöntemleriyle mücadele edebilmek için kendini geliştirirken aynı zamanda 'suç ile en iyi mücadele, halk ile beraber olmaktır.' anlayışıyla daima güler yüzlü, ağırbaşlı, hoşgörülü ve sabırlı olmayı kendine ilke edinen Polis Teşkilatının değerli mensuplarını canı gönülden tebrik ediyorum.

Bu düşüncelerle, "Polis Teşkilatının Kuruluşunun 179. yıldönümü ve Polis Günü" münasebetiyle, Marmaris'te güvenlik ve istikrarın temini adına özverili bir çaba göstererek, örnek bir asayiş ortamının teşkil edilmesinde emeği geçen tüm Emniyet Mensuplarını gönülden kutluyorum. Görevi esnasında şehit olan polislerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anarken; teşkilatımızın değerli mensuplarına sağlık ve başarı dileklerimi sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.