Hollanda ‘Kral Günü’ Büyükelçi’nin katılımıyla Marmaris’te gerçekleşti

Hollanda ‘Kral Günü’ Büyükelçi’nin katılımıyla Marmaris’te gerçekleşti

Marmaris Siteler mahallesinde bir otelede Hollanda Kralı Willem-Alexander'ın doğumgünü adına verilen "Kral Günü" resepsiyonu gerçekleşti.

Resepsiyona, Hollanda Büyükelçisi Joep Wijnands, Muğla Valisi İdris Akbıyık, Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Hollanda Marmaris Fahri Konsolosu Murat Azgun, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Murat Çam, İlçe Emniyet Müdürü Emre Alay, Marmaris Barolar Sahil Güvenlik Komutan Vekili, Marmaris Baro Temsilcisi Avukat Buğra Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Aksel, ilçedeki kurum ve kuruluş müdürleri ve çok sayıda Hollanda vatandaşı katılım sağladı.

Etkinlik Türkiye ve Hollanda Millli Marşlarının okunmasının ardından başladı.

Hollanda Marmaris Fahri Konsolosu Murat Azgun” Majesteleri Kral Willem-Alexander'ın doğum günü adına verilen "Kral Günü" resepsiyonumuza hoş geldiniz diyorum ve sizleri saygıyla selamlıyorum.
Bu kutlamayı en son 2022 yılı Nisan ayında yapmıştık. Ancak,2023 yılında, ülkemizi derinden sarsan deprem felaketi sonrasında, Büyükelçiliğimiz onayıyla kutlama yapılmaması doğrultusunda karar almıştık. Bu dönemde Hollanda, deprem bölgesinde arama-kurtarma ve yardım hususunda aktif rol oynamış, bugüne kadar bölgeye toplamda 150 milyon euroluk yardım yapılmıştır.Sonrasında bölgede birçok sosyal faaliyet Büyükelçiliğimiz aracılığıyla yürütülmüştür.
2012 yılında iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 400 yılını kutlamıştık. Bu yılda, Cumhuriyetimizin kurulmasından hemen sonra 1924 linda imzalanan Hollanda-Türkiye dostluk anlaşmasının 100.yılını kutluyoruz. Her iki ülkede de konserler,sergiler, film gösterimi gibi çeşitli etkinlikler planlandı ve hayata geçiriliyor. Bu etkinlikler iki ülke dostluğunu bir kez daha pekistirecektir.
Birçoğunuzun hatırlayacağı üzere iki yıl önce, Marmaris orman yangınlarından sonra, planladığımız Türkiye-Hollanda Dostluk Ormanı için 10.000 fidan dikimi yapmıştık. Bu sene de 100 yıl kutlamaları çerçevesinde 10.000 adet fidan daha ormanımıza dikeceğimizi mutlulukla ifade etmek isterim. Bu vesile ile Hollandalı dostlarımızın Milli Günlerini en içten duygu ve dileklerimle kutluyorum. Ayrıca, bugün aramıza katılmak nezaketini gösteren tüm davetlilere Sayın Büyükelçimiz Bay Joep Wijnands'a, teşekkür ederim” sözlerini ifade etti.

Hollanda Marmaris Fahri Konsolosu Murat Aygün’ün açılış konuşmasının ardından Hollanda Büyükelçisi Joep Wijnands konuşma gerçekleştirdi ve Marmaris’te 2021-2022 yıllarında yanan alanlar için 10,000 bin ağaç hediye etti.

Hollanda Büyükelçisi Joep Wijnands’ın hediyesine teşekkürlerini sunmak için konuşma gerçekleştiren Muğla Valisi İdris Akbıyık “ Bugün burada Hollanda Milli Gününde burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Ben Hollanda Milli gününü tebrik ediyorum. Bu Milli Günü Türkiye’nin Cenneti Muğla’nın İncisi Marmaris’te kutlanması bizim için ayrı bir keyif kaynağı. Ayrıca deprem bölgesine Hollanda devletinin Sayın Büyükelçinin ilgi ve alakasından dolayı ben de bir Malatyalı olarak çok teşekkür ediyorum. Çevrenin, doğanın gelişmesinde de çöl katkıları var az önce yanan alanlarımıza on bin ağaç hediye ettiler kendilerine çok teşekkür ediyorum” sözlerini ifade etti.

Kral Günü Resepsiyonu konuşmaların ardından sona erdi.

img-9457.jpeg

img-9590.jpeg

img-9502.jpeg

img-9420.jpeg

Muhabir: Yaren Özdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.