YENİ BİR İLK MUĞLA YÜCELEN HASTANESİ'NDEN

YENİ BİR İLK MUĞLA YÜCELEN HASTANESİ'NDEN

Muğla Yücelen Hastanesi’nde bölgede ilk kez uygulanan “minimal invaziv” cerrahisi ile kalbin tüm damarlarına kapalı bypass ameliyatı ilk kez yapıldı.

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Merih Yılmaz ve ekibi tarafından Bodrum’da yaşayan Mert Denizci( 60 ) adlı hastaya sol meme altından küçük kesi ile koroner arter bypass ameliyatı yapıldı.


Op.Dr. Merih Yılmaz; “ "minimal invaziv" yöntemiyle yapılan kapalı bypass ameliyatları sayesinde hastaların daha çabuk iyileştiğini belirtti.Bu metot sayesinde geleneksel baypas ameliyatlarındaki gibi göğüs kafesi kemiklerini kesme işlemini yapmadan, sadece kaburgaların arasından girerek bütün damarları değiştirebildiklerini aktaran Op.Dr. Merih Yılmaz , "Ameliyattan çıkan hastalara çok büyük fayda sağlıyor. Ağrıları minimuma indirmiş oluyoruz, ufak bir bölgeyi kestiğimiz için yara daha çabuk iyileşiyor. Ameliyat sonrası herhangi bir sıkıntısı olmuyor" diye konuştu.

Kalp rahatsızlığı nedeniyle Muğla Yücelen Hastanesi Kalp Merkezi doktorlarından Uzm.Dr. Tamer Kırat’ın hastalarından olan Mert Denizci’ye bölgede ilk kez uygulanan bu yöntemle koroner kalp damarlarının açılması sağlandı.

Mert Denizci,yaklaşık 10 yıldan beri kardiyoloji uzmanı hastasıyım. Son birkaç aydır şikayetlerimin artması nedeniyle kontrol için hastaneye geldim. Daha önce kalbime iki tane stent koymuştu, yapılan anjio sonrası bu sefer bypass ameliyatı olmam gerektiğini belirtti. Anjio sonrası kalp damar cerrahisi uzmanı Op. Dr. Merih Yılmaz odama ziyarete geldi, yapılacak olan bypass ameliyatı ve yöntemleri konusunda bilgi verdi. Kendimi Yücelen’in Kalp Merkezi ekibine teslim ettim. Şu an sağlık durumum çok iyi, hastaneden taburcu olmanın mutluluğunu yaşıyorum " diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Muhabir: Yaren Özdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.