SORAMADIK '

Dün akşam Muğla Büyükşehir Belediyesinin ‘Kamuoyu bilgilendirme toplantısı’ davetine icabet ettik basın mensupları, Stklar ve Marmaris Haber ekibi olarak. İftar saatinde yapılan toplantıda her şey düşünülmüş güzel bir ikram sofrası ile ağırlandık. İftardan yaklaşık yarım saat sonra sahneye Menteşe Belediye Başkanı çıkarak hepimize hoş geldin, hayırlı Ramazanlar dileklerinde bulunarak sahneden indi. Sonra çıktı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, başladı bir 2004 ten bir 2022 den bir 2014 ten bir 2005 ten tüm Muğla’ya yapılan yatırımları anlatmaya. Önceki dönemden şu kadar borç kaldı onu ödedik dedi, yani kendi bıraktığı borcu ödediği için ne kadar gururlu olduğunu anlattı. Devletten daha çok yatırım yaptık Muğla’ya dedi bizde verdiğimiz su faturaları, çöp vergileri , hizmet bedelleri boşa gitmiyor ne güzel dedik gururlandık.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün zaten çok çalışkan olduğunu ben İstanbul’da yaşarken ve memleketime ziyarete geliş gidişlerimde hep görür takdirle gurur duyardım. Ancak Muğla ilinde yaşamak ile tatile gelmek arasındaki farkı elbette o zamanlar algılayamıyor memleketimin coğrafyasına aşık bir vatandaş olarak duvara bir çiçek resmi bile çizilse harika işte hizmet budur diyerek ayakta alkışlardım.

Kesinlikle kimse aksini iddia edemez arı gibi çalışan bir basın ekibi var sağ olsun arkadaşlarımız bir sokağa çeşme yapılsa hemen haberleştirip bize aktarıyor, bildiklerimizi yayınladıklarımızı yine anlattı, derken aradan iki saat geçti ancak bitmiyor anlatacakları. Soru sorayım istiyorum Marmarislilerin size selamı var diyeyim diyorum yok saygısızlık yapmayayım diyorum susuyorum. Ama sustukça afakanlar basıyor belki arada konu başlıkları geçişlerinde bir es verir Muğlalı basın mensupları bir şeyler sorar ben de arada hemen sorarım diyorum ı ı imkansız ne kimse soru soruyor ne de kimse bize zaten bunları attılar başkan biz bunları yaptık demiyor. Velhasıl yolumuz uzun geri dönüş var bir de gece araba kullanmayı pek sevmediğimden toplantı başlangıcından 2 buçuk saat sonra kalktım ama cebimdeki hiçbir soruyu soramadım.

Su sorununu çözdük dedi, aklıma Söğüt, Taşlıca, Bozburun geldi,

Marmaris’te çok güzel bir liman yapıyoruz hem de doğal taşlar olacak dedi ne zaman bitecek diye soruyorlar ama bitince güzel dedi, aklıma toz toprak içinde kalan liman ve toplasan 10 kişilik ekiple çalışılan yerler geldi, ama net tarih söylemedi.

Milyonlarca metre yol yaptık dedi, aklıma Marmaris’in kırsal mahallelerinin yollarının köstebek yuvası ve o yollara gidip gelirken arıza yapan arabam geldi.

Velhasıl bekleseydim belki sorabilirdim ancak zaten başka ilçelerden gelmiş olan insanların daha fazla zamanını almak istemedim.

Ama randevu talep ettim bakalım verecekler mi bekliyoruz. Elçiye zeval olmaz sorularınız varsa yazın iletelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum