HANİ MARJİNAL BİZDİK?

Marmaris’te neler oluyor yazılarımızla aslında en çok sorularımız ile biraz beyin jimnastiği yapalım.

Bildiğiniz üzere Marmaris’in üstünden kara bulutlar eksik olmuyor, yangın, sel, depremin etkileri derken turizmden geçim sağlayan Marmaris yaşayanları sıkıntılı günler geçirdi. Neyse ki sezon biraz hareketlendi de yüzler gülmeye başladı. Yani turizmde iş yoksa bir torpil bulup vatandaşın oyu ile başkanının seçildiği bir kuruma kapağı atıp önce sekreter, yazı işleri falan olup sonra da devlet memurluğu kadrosuna geçerek yerini sağlama almak ta tabii ki cabası belki müdürlüklere kadar uzar bu torpilli pardon başarılı yollar açıktır.

Taksiciler, dolmuşlar muhteşem bir uyum içerisinde trafikte centilmenliklerini konuşturadursunlar kuralları adeta yeniden yazıyorlar.

Barlar tamamen tekel bandrollü içkiler satıyor, bar çalışanları ve eğlenmeye gelenlerde ise asla kesici ya da ateşli silahlar yok. Usulsüz işlem yapan yetkililer yok, işlem yapmayan da yok.

Marmaris birilerinin çiftliği olmuş eleştirdikleri yönetimdekileri beşe katlamış ancak herkes memnun bir tek ben rahatsızım bu durumdan sanırım!

Devlet memurluğu için Kpss diye bir sınav var ülkemizde milyonlarca kişi devlet memuru olabilmek için kurslara gidip uykusuzluktan gözleri kan çanağına dönene kadar ders çalışıp emek harcıyorlar şanslı ve başarılı olanlar memleketlerinde veya yüzlerce kilometre uzakta yeni bir hayat kuruyorlar.

Bu arada yazıma bir ekleme gereği duydum, yaklaşık 4 yılı aşkın süredir Marmaris'te muhabirlik yapıyorum, emniyet ile meslek gereği iç içe çalışıyoruz. İlçedeki olayların kulaktan dolma bilgilerle değil birinci ağızdan ya da yetkili birinden duymadan haberi yazılmaz. Bazı iş insanlarına yapılan saldırıların failleri Emniyet müdürü Oktay Kapsız'ın ile tayin edilmesinden sonra yakalanmış diye yazmış hayatında hiç sokak muhabirliği yapmamış biri. Bilmeyenler için yazıyorum bu gibi silahlı saldırı olaylarında dosyalara hemen gizlilik karar gelir, ve ile devredilir. Bu bahse konu saldırıların failleri ile ilgili Oktay Kapsız saldırının ilk 24 saatinde tespitlerini yaparak ailelerinin adreslerine kadar bildirip dosyayı öyle teslim etti diye takip etmiştim zamanında olayı ancak gizlilik kararı olduğu için haberi de yapamamıştık haliyle. Dosyanın gizlilik kararı kalkmış sanırım ki bizlere bilgi verildi operasyon sonrasında.

Yazım bu kadar anlayan anlamıştır, sonra ki yazım bu kadar olmayacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum