KAFAMDA DELİ SORULAR

Nasıl yani?

Sadece eski değil, halen önemli görevde olanlar da konuşuyor şikayet ediyor ama yine partiyi düşünüyorlar. Aslına bakarsan değişen bir şey yok!

Aynı parti de yıllarca yer alıp olup biteni gören, susan susmayı tercih eden, partinin geleceğini ve kendi geleceğini daha çok düşünen, ama nedense ülkeyi hiç düşünmeyen eski AKP li ler bu günlerde peşi sıra açıklamalar yapıyorlar.

Peki hiç mi aklınıza, " Biz bu vebalin altına girmeyelim imza atmayalım. Her şeye el kaldıran olmayalım. Yarın başka bir yerde siyaset yaparsak alnımız açık olsun. Ya da halkın içine çıkarsak vicdanımız rahat olsun. Başımızı yastığa koyduğunda rahat uyuyalım" diyerek en azından bu erdemi gösterelim diyerek istifa etmediniz?

Bugün ortaya çıkan sonuç, siz ülkeyi değil kendinizi düşünmüş sünüz. Bu gün bulunduğunuz başka partiler de de aynı şeyleri yapmayacak olmayı kim bilebilir artık? halk nasıl güvenecek size?

Biz o dönemler de parti içinde de karşı çıktık 50+1 'e, ama ortam bozulmasın düzen bozulmasın parti yoluna devam etsin. Karşı çıksaydık "hain" ilan edecekler di bizi, partililere de bunlar hain diyeceklerdi o yüzden bir şey yapamadık diyorlar şimdi bazı eski partililer...

Sadece bu değil, ekonomi ile ilgili alınan yanlış kararlara da karşı durduk ama söz geçirmedik, kimse bizi dikkate almadı diyen de var. O zaman sizde bundan sorumlu değil misiniz?
İstifa edersiniz sorumluluk almadınız bu kadar basit...

Veya, ülke sorunları gibi içeride dışarıda yapılan yanlışları gördük ama sustuk demek, kusura bakmayın ama hiç bir zaman haklı olduğunuzu göstermez. Şimdi bunları dile getirmek kolay, ülkenin bu duruma gelmesinde içinde bulunup sessiz kalmayı" tercih" ettiğiniz veya istifa bile etmediğiniz bu ortamdan şikayet etmeye de hakkınız yok artık. Çünkü sizinde bunda katkınız var...

Şimdi diyorsunuz ki, bunları yapsaydık bize hain derler di, kızarlar dı, kin nefret duyarlar dı, ne değişti ki şimdi yine diyorlar bunları.

Önemli olan o zaman taşın altına elini koymak. Tabi korkmadan cesaretle vicdanla...

Keşke bu ülkenin bu duruma gelmesine direnen olsaydınız.

Keşke partiyi kendinizi değil de ülkeyi düşünseydiniz keşke...

Şimdi en azından vicdanen rahat olurdunuz şikayet etmek yerine...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.