ÜNLÜ PİYANİST MARMARİSLİLERİ BÜYÜLEDİ

ÜNLÜ PİYANİST MARMARİSLİLERİ BÜYÜLEDİ

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında sahne alan dünya yıldızı Fazıl Say, unutulmaz bir konsere imza attı. Amfitiyatro’yu dolduran 6 bin kişi, aralıksız 1 buçuk saat süren konser sonrası sanatçıyı dakikalarca ayakta alkışladı.

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, 1. Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nde unutulmaz bir konser verdi. Marmaris Amfi Tiyatro’da gerçekleşen konseri yaklaşık 6 bin kişi izledi. 21.00’de başlayacak konserden saatler önce Amfitiyatro’yu dolduran izleyicilere Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da eşlik etti.

FESTİVALİN TEMASI ÇOK ANLAMLI

Saat 21.00’de sahneye alkışlarla çıkan Fazıl Say, festivali gönülden desteklediğini belirterek “Festivalin küllerinden doğan Anka kuşu teması pandemiyle birlikte geçirdiğimiz sürece bakınca hepimiz için anlamlı. Ama Marmaris için çok daha anlamlı. Marmaris’teki geçen yıl o korkunç yangında ormanların yok oluşunu düşününce Marmaris'in de küllerinden yeniden doğması da bunun için bir unsurdur. Doğayı korumak için varız. Hep de koruyacağız. Tekrar yemyeşil bir Marmaris oluşturacağız. Seçtiğim eserler de doğayı ve insanı sahiplenen bestecilerin başyapıt eserleri olacak” diye konuştu.

YENİ HAYAT’I İLK KEZ ÇALDI

Konuşmasının ardından piyanonun başına geçen Say, açılışı Ludwig van Beethoven’ın Ay Işığı Sonatı ile yaptı. Franz Peter Schubert'ın eserlerini de çalan Say, kendi bestelerine de yer verdi. ‘Yeni Hayat Sonatı’nı ilk kez Marmaris’te çalan sanatçı ayrıca 10 Mayıs’ta vefat eden babası Ahmet Say için bestelediği ‘Babam Ahmet Say’ isimli eserini de çaldı. Yaklaşık 1 buçuk saat süren konseri George Gershwin’in Summertime eseriyle bitiren Fazıl Say dakikalarca ayakta alkışlandı. Say, 5 kez sahneye geri gelip izleyicileri selamladı.

fazil-say-marmariste-1.jpgfazil-say-marmariste-2.jpgfazil-say-marmariste-3.jpgfazil-say-marmariste-7.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.