TÜSİAD Küresel Siyaset Forumu Fiona Hill'i konuk edecek

TÜSİAD Küresel Siyaset Forumu Fiona Hill'i konuk edecek

“Ukrayna Savaşı sonrası Dünya ve Avrupa'da Güvenlik ve Düzen” başlıklı webinarda, Brookings Enstitüsü ABD-Avrupa Çalışmaları Merkezi'nden Fiona Hill'i konuk edecek.



TÜSİAD Küresel Siyaset Forumu; 15 Mart 2023 Çarşamba günü 15.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşecek “Ukrayna Savaşı sonrası Dünya ve Avrupa'da Güvenlik ve Düzen” başlıklı webinarda, Brookings Enstitüsü ABD-Avrupa Çalışmaları Merkezi'nden Fiona Hill'i konuk edecek.

Hill toplantıda, Rusya‘nın Ukrayna saldırısı sonrası süreçte küresel sistemin ve Avrupa'nın jeopolitik durumuna yönelik değerlendirmelerde bulunacak. Ardından Küresel Siyaset Forumu Akademik Koordinatörü Prof. Dr. Evren Balta ile Akademik Danışma Kurulu üyesi Soli Özel'in sorularını yanıtlayacak.

Fiona Hill Hakkında:
Fiona Hill, 1965 İngiltere doğumlu yazar ve uluslararası ilişkiler araştırmacısıdır. Şu an Brookings Enstitüsü ABD-Avrupa Çalışmaları Merkezi'nde kıdemli araştırmacıdır. Brookings'de daha önce aynı Merkezin direktörlüğünü yapmıştır. Brookings öncesinde Washington DC'de Avrasya Vakfı stratejik planlama direktörü olarak görev almış, Harvard Üniversitesi'nde çeşitli araştırma projelerini koordine etmiştir. Yüksek lisans ve doktorasını Sovyet çalışmaları alanında Harvard Üniversitesi'nden almıştır. ABD yönetiminde 2006-2009 arasında Ulusal İstihbarat Konseyi'nde ve 2017-2019 arasında Ulusal Güvenlik Konseyi'nde Avrupa ve Rusya konularında üst düzeyde görevler almıştır. Özellikle Rusya alanındaki çalışmalarıyla tanınan Hill'in “There is Nothing for You Here: Finding Opportunity in the 21st Century” ve “Mr. Putin: Operative in the Kremlin” başlıklı iki kitabı bulunmaktadır. 2023'te İngiltere'de Durham Üniversitesi Rektörlüğü görevini üstlenecektir.

TÜSİAD Küresel Siyaset Forumu
“Ukrayna Savaşı sonrası Dünya ve Avrupa'da Güvenlik ve Düzen” Webinarı

Tarih: 15 Mart 2023
Saat: 15:00 – 16:00

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.